:

Hur fästa stolpe i berg?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fästa stolpe i berg?
  2. Hur fästa staket i marken?
  3. Hur fästa reglar i bärlina?
  4. Hur fäster man stolpen i Stolpskon?
  5. Hur fästa vindskydd?

Hur fästa stolpe i berg?

Vid grundläggning i berg är stolpsko med dubb ett enkelt alternativ om du ska fästa en eller två stolpar. Om du däremot har mycket berg eller långa staketlängder är denna infästning för instabil. Där kan du i stället använda två bergdubbsjärn, runda med plattstål mot stolpen.

Hur fästa staket i marken?

Det allra enklaste och absolut billigaste sättet är att gräva ett hål i marken, sticka ner stolpen och stampa runt den. Den metoden kan du använda som förstärkning och när livslängden är ointressant.

Hur fästa reglar i bärlina?

Reglarna fästs i bärlinorna genom skråskruvning eller med balkskor. Regeln ska inte ligga i botten på balkskon. Fäst balkskorna i bär-linan med rostfri ankarskruv så att det blir lite distans under regeln. Stolpar och bärlinor fästs enklast med genomgående bult.

Hur fäster man stolpen i Stolpskon?

Stolpe fästs i stolpskon med genomgående skruv och mutter eller med träskruv. Så kallad fransk träskruv används därvid sällan numera, utan moderna och bättre träskruv som exempelvis självborrande, sexkantig träskruv ersätter dessa.

Hur fästa vindskydd?

Vindskyddet monteras på utsidan av en isolerad regel- stomme med den tryckta sidan vänd utåt mot den kalla sidan. Tätning vid sidor, öppningar och genomföringar görs noggrant. Montering görs antingen horisontellt (fig 1) eller vertikalt (fig 2) och fästs provisoriskt i regelstomme med spik eller häftklammer c 100 mm.