:

Hur anger man Swedbanks kontonummer?

Innehållsförteckning:

  1. Hur anger man Swedbanks kontonummer?
  2. Hur fyller man i kontonummer till Nordea?
  3. Vad är ett svenskt bankkontonummer?
  4. Hur många siffror ska du fylla i när du gör överföring till Swedbank?
  5. Vad är clearingnummer i Swedbank och sparbank?

Hur anger man Swedbanks kontonummer?

Swedbank. 5 siffrigt clearingnummer som börjar med 8. Följs av kontonummer om 6, 8 eller 10 siffror (ex 01110). Om det är färre än 10 siffror i kontonumret – fyll på med nollor efter (femsiffriga) clearingnumret.

Hur fyller man i kontonummer till Nordea?

Om du har ett 11-siffrigt kontonummer i Nordea är clearingnumret alltid de fyra första siffrorna i kontonumret. Om ditt kontonummer består av ditt personnummer (10-siffrigt) använder du 3300 som clearingnummer.

Vad är ett svenskt bankkontonummer?

  • Ett svenskt bankkontonummer består alltid av clearingnummer (fyra siffror) och ett kontonummer. Antalet siffror i kontonumret varierar från bank till bank. När du för över pengar till en annan bank måste du alltid ange först clearingnummer och sedan kontonummer utan extra tecken, t ex streck och punkter.

Hur många siffror ska du fylla i när du gör överföring till Swedbank?

  • När du gör en överföring till Swedbank ska kontonummer som börjar på 8 alltid bestå av sammanlagt fjorton siffror. Om det innehåller färre siffror ska du fylla ut med nollor mellan clearingnumret (de första fyra siffrorna) och resterande siffror i kontonumret. .

Vad är clearingnummer i Swedbank och sparbank?

  • Clearingnummer i Swedbank och sparbankerna kan ha fyra eller fem siffror. De clearingnummer som härstammar från Föreningsbanken börjar på 7 och är fyrsiffriga medan övriga clearingnummer i Swedbank och sparbankerna börjar på 8 och är femsiffriga. Clearingnummer identifierar den bank och det kontor som ett konto har öppnats på.