:

Vad är tidrapportering A-kassa?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är tidrapportering A-kassa?
  2. När ska man Tidrapportera Akassa?
  3. Hur fylla i tidrapport A-kassa?
  4. Är akademikernas a-kassa ett fackförbund?
  5. Hur länge kan man få a kassa AEA?
  6. Vilka dagar betalas Akassan ut?

Vad är tidrapportering A-kassa?

Tidrapporten är en ansökan om ersättning hos a-kassan, där du rapporterar in uppgifter om vad du gjort varje dag. Du redovisar en vecka i taget. När du blir arbetslös och anmält dig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen behöver du rapportera din tid för att ansöka om ersättning.

När ska man Tidrapportera Akassa?

Tidrapporterna behöver vi från dig senast måndagen innan vi gör vår utbetalning för att du ska få din a-kassa. Utbetalning gör vi en gång per månad och då betalar vi ut de tidrapporter som finns inne. På vår hemsida hittar du datum när vi måste få in din tidrapport och när vi gör våra utbetalningar.

Hur fylla i tidrapport A-kassa?

Har du en tjänst på 50 procent men arbetar heltid ena veckan och är helt ledig den andra, så ska du fylla i 50 procent varje vecka på din tidrapport. Om det blir så att du jobbar övertid eller får extra timmar ska du fylla i dem också. Då fyller du i både din procent och de extra timmar du har arbetat.

Är akademikernas a-kassa ett fackförbund?

I fackmedlemskapet ingår CV-tips, Sveriges bästa lönestatistik, förhandlingshjälp, LinkedIn-granskning med mera. Vi samarbetar med Sacoförbunden och Vårdförbundet. Är du med i något annat fack går det också bra att vara med i Akademikernas a-kassa – det är din utbildning som räknas.

Hur länge kan man få a kassa AEA?

300 dagar för alla En ersättningsperiod är 300 dagar lång. Man får som mest ersättning fem dagar per vecka. Har man barn under 18 år förlängs perioden automatiskt med 150 dagar.

Vilka dagar betalas Akassan ut?

Ersättningen från a-kassan betalas ut varje torsdag och för att få pengar måste man tidrapportera i Mina sidor. För att få utbetalningen snabbast möjligt måste man tidrapportera senast måndag kväll. Då får man pengar torsdag samma vecka. Vill man ha månadsutbetalningar skickar man in fyra tidrapporter på en gång.