:

Hur får jag mitt anställningsavtal?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får jag mitt anställningsavtal?
  2. Hur lång tid tar det att skriva ett anställningsavtal?
  3. Hur kan en anställning se ut?
  4. Kan man dra tillbaka ett anställningsavtal?
  5. Hur får jag tag på mitt anställningsbevis?

Hur får jag mitt anställningsavtal?

Om inte din arbetsgivare har ett eget anställningsbevis, så kan du utgå från en mall. LO, som Kommunal tillhör, har tagit fram ett generellt avtal, som du kan fylla i på din dator och skriva ut.

Hur lång tid tar det att skriva ett anställningsavtal?

Hur långt tid tar det att skriva ett anställningsavtal? Hos oss skriver du ett anställningsavtal på 15 minuter.

Hur kan en anställning se ut?

Det finns inga regler för hur ett anställningsavtal ska se ut. Däremot finns det regler för vilken information avtalet måste innehålla. Förutom uppgifter om den anställda och dess roll på företaget ska avtalet även innehålla information om både lön och antalet semesterdagar.

Kan man dra tillbaka ett anställningsavtal?

Det enkla svaret på din fråga är alltså – nej, en arbetsgivare kan inte dra sig ur en utlovad tjänst om ett anställningsavtal har ingåtts. En grundläggande princip inom avtalsrätt är att avtals ska hållas. Arbetsgivaren kan därför inte hur som helst dra sig ur avtalet då detta kan utgöra avtalsbrott.

Hur får jag tag på mitt anställningsbevis?

Anställningsbeviset reglerar arbetsvillkoren mellan dig och arbetsgivaren och är ett bevis på att du har en anställning. Du har laglig rätt att ett anställningsbevis senast en månad efter att du börjat jobba, men be om ett redan innan du börjar arbeta så att du vet vilka villkor som gäller.