:

Hur funkar vattensäng?

Innehållsförteckning:

  1. Hur funkar vattensäng?
  2. Hur många liter vatten är det i en vattensäng?
  3. När var vattensäng populärt?
  4. Var kan man köpa en vattensäng?
  5. När kom Vattensängen till Sverige?
  6. Hur länge håller en vattensäng?
  7. Hur mycket väger en vattensäng?
  8. När kom den första sängen?
  9. Varför sov man sittandes förr i tiden?

Hur funkar vattensäng?

Sängen formar sig efter kroppens former, vilket ger mindre belastning, särskilt kring leder. Vattensängar mildrar trycket på ryggraden och låter därför ryggradsmusklerna att slappna av helt, vilket hjälper att behandla nackvärk. För rörelse- och funktionshindrade personer kan vattensängar minska risken för liggsår.

Hur många liter vatten är det i en vattensäng?

I söndagens avsnitt av "Never Ever (Try this at home)" testar man att koppla in en brandslang till en vattensäng för att se hur mycket den sväljer innan det brister. Vid 3000 liter börjar sängen att läcka lätt - sedan krävs det bara 842 liter till för att den ska explodera över hela sovrummet.

När var vattensäng populärt?

Vattensängen blev väldigt populär under 1970- och 1980-talen, men uppfanns redan under 1800-talet.

Var kan man köpa en vattensäng?

Du beställer enkelt och smidigt din nya vattensäng i vår webbshop. Om du har några frågor och funderingar är du alltid varmt välkommen att höra av dig, så hjälper vi dig att hitta den vattensäng som passar bäst för just dig. Klicka hem din nya vattensäng och se fram emot en fantastisk nattsömn.

När kom Vattensängen till Sverige?

På 1960-talet kom den moderna vattensängen. I ungefär samma veva blev också den ställbara sängen populär.

Hur länge håller en vattensäng?

Vattensängar håller dessutom alltid formen, år efter år, och är därför en investering i god sömn som håller länge. Wacore har tillverkat vattensängar av hög kvalitet i över 30 år, och har därför överlevt långt efter att vattensängens guldålder på 80- och 90-talen tog slut.

Hur mycket väger en vattensäng?

En vattensäng kan väga flera hundra kg. Det skall nog mer till för att knäcka ett golv.

När kom den första sängen?

Historik. Sängen som en fristående möbel förekom redan 2000 f.Kr. i Egypten och Främre Orienten. Under antiken var den vanliga sängen en träram med fyra ben med vävda gördlar eller remmar emellan för att lägga madrassen på.

Varför sov man sittandes förr i tiden?

Förmodligen sov man i halvsittande position för att hålla luftvägarna fria. Hosta och slembildning var vanligt på grund av tuberkulos, astma och andra lung- och luftvägssjukdomar på den tiden.