:

Hur fylla på reskassa SL?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fylla på reskassa SL?
  2. Vad ingår i SL kortet?
  3. Hur ser SL korten ut?
  4. Var kan man fylla på SL kort?
  5. Kan man ladda SL kort på Pressbyrån?
  6. Hur länge räcker SL kort?
  7. Hur ska man registrera SL kort?

Hur fylla på reskassa SL?

Du kan köpa och fylla på reskassanSL Center, i SL Access-automaterna, i alla bemannade spärrar på tunnelbane- och pendeltågsstationer och de flesta av SL:s försäljningsombud. Under 2013 kommer du kunna ladda på pengar via e-handeln på Mitt SL. För att använda reskassan behöver du ett SL Access-kort.

Vad ingår i SL kortet?

Biljettmaskiner som används av ombud, SL Center och i spärrkiosker. Bussutrustning som sitter monterad i alla SL:s bussar. SL Access-automater där resenärer kan kontrollera innehållet på sitt kort och där man kan köpa biljetter. En modul som är monterad i alla automatspärrar i pendel- och tunnelbanetrafiken.

Hur ser SL korten ut?

Från och med i morgon kommer SL successivt att börja byta ut de blå Accesskorten mot nya gröna åkkort. Anledningen är att det gamla kortsystemet blivit för gammalt. Det nya SL-kortet har testats i ett pilotprojekt under ett halvår.

Var kan man fylla på SL kort?

Du kan köpa dina biljetter och SL-Accesskort på bland annat SL center på centralstationen och på pressbyrån. Om du har ett SL Access-kort sedan tidigare kan du ladda på det med lämplig biljett eller reskassa i en automat vid tunnelbanan eller pendeltåget.

Kan man ladda SL kort på Pressbyrån?

Varje dag laddas ungefär 14 000 SL-kort i de 130 Pressbyråbutiker som är ombud. Nu har Pressbyrån tillsammans med SL tagit fram en begränsad upplaga gula accesskort med uppmaningen ”ladda ditt kort hos oss”.

Hur länge räcker SL kort?

En outnyttjad reskassa som du har laddat ned till ditt SL Access-kort finns kvar under kortets livslängd som är sex år. Därefter kan du föra över reskassan till ett nytt kort senast ett år efter det att kortets livslängd har gått ut.

Hur ska man registrera SL kort?

För att du ska kunna registrera ditt SL Access-kort och få tillgång till förlustgarantin behöver vi ditt personnummer och du måste ha en folkbokföringsadress. För att kunna skapa ett konto med personnummer måste du ha fyllt 16 år. Genom att gå vidare godkänner du kontovillkoren.