:

Kan man få barn efter äggdonation?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man få barn efter äggdonation?
  2. När kan man sätta in fryst embryo?
  3. Kan vem som helst donera sperma?
  4. Hur mår man efter Äggplock?
  5. Hur stora ska äggen vara?

Kan man få barn efter äggdonation?

Stora chanser att bli gravid Sannolikheten för graviditet efter äggdonation är mycket stor, i själva verket den allra största som rapporterats efter behand- lingar inom assisterad befruktning.

När kan man sätta in fryst embryo?

Frysåterföring görs i anslutning till en egen eller en stimulerad ägglossning. Vilken dag efter ägglossning tining och återföring sker beror på vilken dag efter ägguthämtning embryot blev fryst. Planeringen av frysåterföring sker i samråd med kliniken.

Kan vem som helst donera sperma?

Du kan donera ägg eller spermier om du vill hjälpa personer som har svårt att få barn. För att bli godkänd som donator måste du vara frisk och i en viss ålder. En donator är oftast anonym, men enligt lagen har barnet rätt att få veta sitt genetiska ursprung.

Hur mår man efter Äggplock?

Vid äggplocket måste båda två vara med eftersom vi då gör ett ägguttag och ett spermaprov ska lämnas. Efter ägguttaget kan kvinnan vara mycket trött och även påverkad av läkemedel. Hon får inte heller lämnas ensam första dygnet efter ägguttaget. Partnern måste också vara med vid återföringen.

Hur stora ska äggen vara?

De ska hinna mogna och nå en storlek på ca 20mm innan kvinnan får ägglossning. Slidans sekret ändrar sig till att bli mer genomträngligt för spermier – kvinnans kropp är i gång med de sista förberedelserna för att ägglossning ska kunna ske.