:

Vad är skatte fusk?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är skatte fusk?
  2. Hur anmäler jag skattebrott?
  3. Hur kontrollerar Skatteverket?
  4. Kan man tipsa Skatteverket anonymt?
  5. Vad är ett grovt skattebrott?

Vad är skatte fusk?

Skattefusk innefattar det som är direkt olagligt och skulle i viss utsträck- ning kunna stävjas genom utökade kontroller och strängare straff.

Hur anmäler jag skattebrott?

Om du misstänker skattefusk rekommenderar jag dig att vända dig till Skatteverket. Du kan tipsa dem anonymt såvida du själv inte anger dina kontaktuppgifter. Enbart skatteverket kan ta del av dina kontaktuppgifter. Du kan fylla i en anmälan på deras hemsida, du hittar den via denna länk: Skatteverket.

Hur kontrollerar Skatteverket?

Det är viktigt att kontrollen är legitim och rättvis. Skatteverket ska också bemöta alla som kontrolleras med respekt. Vi arbetar med vår kontroll på flera olika sätt. Alla deklarationer som lämnas in, både från privatpersoner och företag, kontrolleras inledningsvis maskinellt.

Kan man tipsa Skatteverket anonymt?

Skatteverket måste kunna identifiera vem tipset avser. Därför ska du om det går ange namn, person- eller organisationsnummer, telefonnummer, firmanamn, webbplats eller andra uppgifter som kan underlätta utredning. Beskriv det misstänkta felet eller fusket, och under vilken tid du tror att det har pågått.

Vad är ett grovt skattebrott?

När det kommer till frågan om brottet ska rubriceras som grovt så måste det röra sig om mycket stora belopp, SBL 4 §. I praxis har dömd det sällan för grovt skattebrott om beloppet understiger 10 prisbasbelopp. Alltså 465 000 kr i dagens värde.