:

Vilka krav ställer kunskapskraven på er undervisning?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka krav ställer kunskapskraven på er undervisning?
  2. Vilka fyra delar består läroplanen för gymnasieskolan av?
  3. Vad är syftet med lgr11?
  4. Vad ska elever kunna i åk 1?
  5. Vilka dokument styr gymnasieskolan?
  6. Vilka dokument styr gymnasiet?
  7. Varför skolväsendets organisation och läroplaner ser ut som de gör idag?

Vilka krav ställer kunskapskraven på er undervisning?

Kunskapskrav – lärarens måttstock Kunskapskraven är tänkta att fungera som måttstockar vid betygssättningen. De kan inte på egen hand säga något meningsfullt om en elevs kunnande. Därför behöver kunskapskraven läsas och tolkas i relation till ämnets syfte, centrala innehåll och den undervisning som bedrivits.

Vilka fyra delar består läroplanen för gymnasieskolan av?

Läroplan för gymnasieskolan

  • 1 Skolans värdegrund och uppgifter.
  • 2 Övergripande mål och riktlinjer. ...
  • 2.1 Kunskaper. ...
  • 2.2 Normer och värden. ...
  • 2.3 Elevernas ansvar och inflytande. ...
  • 2.4 Utbildningsval - arbete och samhällsliv. ...
  • 2.5 Bedömning och betyg. ...
  • 2.6 Rektorns ansvar.

Vad är syftet med lgr11?

Den ska främja elevernas fortsatta lärande och kunskapsutveckling med utgångspunkt i elevernas bakgrund, tidigare erfarenheter, språk och kunskaper. ... Hänsyn ska tas till elevernas olika förutsättningar och behov. Det finns också olika vägar att nå målet.

Vad ska elever kunna i åk 1?

Kunskapskrav åk 1 Sedan 1 juli 2016 gäller ett nytt kunskapskrav i läsförståelse i årskurs 1 i grundskolan. “Eleven kan läsa meningar i enkla, bekanta och elevnära texter genom att använda ljudningsstrategi och helordsläsning på ett delvis fungerande sätt.

Vilka dokument styr gymnasieskolan?

Skolan styrs av olika styrdokument, lagar och regler, till exempel Skollagen, förordningar, läroplanerna och kursplanerna. Dessa är bindande och ska följas. Därutöver omfattas skolans verksamhet även av till exempel arbetsmiljölagen och diskrimineringslagen.

Vilka dokument styr gymnasiet?

Gymnasieförordningen, läroplanen och programmålen konkretiserar skollagens bestämmelser. Ämnes- och ämnesområdesplanerna styr undervisningen i ett enskilt ämne eller ämnesområde. Rektorer, lärare och annan skolpersonal behöver använda alla dokumenten.

Varför skolväsendets organisation och läroplaner ser ut som de gör idag?

Läroplanen styr arbetet i skolan genom mål och riktlinjer som berör kun- skaper, arbetssätt, elevinflytande, kontakter med arbetslivet, rektors ansvar m.m. Läroplanen har en komplicerad struktur, eftersom alla texter inte gäl- ler för alla skolformer. Varje skolform har sina skolformsspecifika mål.