:

Vad gör vätskedrivande?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör vätskedrivande?
  2. Vad är diuretika?
  3. Varför urindrivande?
  4. Vilka biverkningar har Furix?
  5. Varför får man Bisoprolol?
  6. Varför samlar man på sig vätska i kroppen?

Vad gör vätskedrivande?

Diuretika – vätskedrivande På så vis minskar blodvolymen och blodtrycket sjunker. Samtidigt vidgas blodkärlen. Exempel på mediciner i gruppen diuretika är Esidrex, Salures, Furix Retard och Lasix Retard. Diuretika kan öka utsöndringen av kalium och andra salter när du kissar.

Vad är diuretika?

Diuretika används vid högt blodtryck och vid olika sjukdomar som innebär att vatten och salt samlas i kroppen. Exempel på sådana sjukdomar är hjärtsvikt, vissa typer av åderbråck, njursjukdom och leversjukdom. Vid dessa sjukdomar används oftast loopdiuretika.

Varför urindrivande?

Diuretika (urindrivande) hjälper kroppen att bli av med överflödig vätska genom att få njurarna att producera mer urin. Du kommer att upptäcka att du kissar mer när du tar dem, men det är inget att oroa sig för.

Vilka biverkningar har Furix?

Furix kan i sällsynta fall ge allvarliga allergiska reaktioner som kan leda till allergisk chock med symtom såsom hudutslag, svullnad, feber, andningssvårigheter och blodtrycksfall (symtom som yrsel och svimning). Kontakta då genast sjukvårdspersonal genom att ringa 112.

Varför får man Bisoprolol?

Bisoprolol Accord 5 mg och 10 mg tabletter används även för att behandla högt blodtryck (hypertension) och kärlkramp (angina pectoris; bröstsmärta som orsakas av blockering i de artärer som försörjer hjärtmuskeln).

Varför samlar man på sig vätska i kroppen?

Ansamling av vätska Det kan bero på värme eller att man suttit still länge vid exempelvis en flygresa eller längre bilresa. Svullnader kan också uppstå om man står upp en längre period och den här typen av svullnad går ofta ner efter ett tag. Om svullnaden däremot består kan man ha drabbats av någon typ av ödem.