:

Hur många svenskar spelar TV-spel?

Innehållsförteckning:

 1. Hur många svenskar spelar TV-spel?
 2. Vad ska man ha för TV-spel?
 3. Vad är det första spelet?
 4. Vilket är det populäraste spelet?
 5. Vad i hjärnan påverkas av spel?
 6. Hur många ungdomar spelar spel?
 7. Hur många är gamers?
 8. Vilket är det bästa Xboxet?

Hur många svenskar spelar TV-spel?

Fyra av fem svenskar spelar datorspel, och datorspelsbranschen omsätter tre miljarder kronor om året bara i Sverige. De tidigaste spelen var otroligt simpla. Idag kan en gamer röra sig i virtuella spelvärldar tillsammans med spelare från andra sidan jordklotet.

Vad ska man ha för TV-spel?

Innehåll – Bästa Spelkonsol

 • Nintendo Switch - Bästa spelkonsol.
 • Nintendo Switch OLED - Förbättrad 2021.
 • Sony PlayStation 5 - Senaste generationen 2020.
 • Xbox Series X - Helt ny konsolupplevelse.
 • Nintendo Switch Lite - Bästa handhållna Nintendo.
 • Sony PlayStation 4 - Stöd för VR-glasögon.

Vad är det första spelet?

Ofta anses det första “officiella” datorspelet vara Spacewar, som utvecklades 1962 (som är tillgängligt på https://www.masswerk.at/spacewar/). Tanken med spelet är att förstöra en annan spelares fartyg utan att själv falla i solen. Spelet utvecklades för PDP-1-datorn som användes av MIT.

Vilket är det populäraste spelet?

Det allra populäraste datorspelet runt om i världen är PlayerUnknown's BattleGrounds, eller PUBG som det förkortas till. Det lanserades i slutet av 2017 och spred sig snabbt över världen. Spelet går ut på att spelaren börjar med att hoppa ut från ett flygplan någonstans på kartan. Självklart med fallskärm.

Vad i hjärnan påverkas av spel?

De delar av hjärnan som har hand om finmotorik, minnesskapande och rumsuppfattning kan utvecklas med hjälp av tv-spel, enligt en studie. Forskare i Berlin har låtit en försöksgrupp bestående av vuxna spela det klassiska tv-spelet Super Mario 64 totalt 30 minuter om dagen under en tvåmånadersperiod.

Hur många ungdomar spelar spel?

Drygt 50 procent av barn och unga spelar dataspel Över hälften av alla i åldern 9–18 år spelade dataspel 2018, enligt Statens medieråds undersökning Unga och medier. Det var vanligast i åldersgruppen 9–12 år där 79 procent svarade att de brukade spela dataspel. Det var dock en minskning från 87 procent år 2017.

Hur många är gamers?

13 procent av Sveriges befolkning 16–87 år spelar datorspel varje dag, enligt Folkhälsomyndighetens undersökning Swelogs. Bland barn och ungdomar är det ännu vanligare.

Vilket är det bästa Xboxet?

Xbox One X är världens mest kraftfulla spelkonsol. Trots att den har betydligt högre prestanda, så är X ungefär lika stor (eller snarare liten) som Xbox One S. Den har kapaciteten att rendera spel i mycket högre upplösning, ända upp till äkta 4K native.