:

Vad innebär egen vårdbegäran?

Innehållsförteckning:

  1. Vad innebär egen vårdbegäran?
  2. Vad menas med remiss bedömd?
  3. Vad ska en egenremiss innehålla?
  4. Varför Egenremiss?
  5. Vad gör 1177?
  6. Vad är Inremitterande läkare?

Vad innebär egen vårdbegäran?

Egen vårdbegäran, även kallad egenremiss eller egenanmälan, innebär att man själv skriver till en speciell vårdgivare för att söka vård.

Vad menas med remiss bedömd?

Remissen redogör för symtom och tidigare sjukdom och ska vara av sådan kvalitet att mottagande vårdgivare kan bedöma det medicinska behovet. ... Remisser är nödvändiga för medicinsk service. För att utfärda remiss krävs att den legitimerade personalen för journal.

Vad ska en egenremiss innehålla?

Remissen innehåller information om vad du behöver få för vård. Det kan till exempel vara en bedömning, undersökning eller behandling. Remissen innehåller dessutom information om hur du mår, vad du har för symtom och vilka tidigare sjukdomar och besvär du har haft.

Varför Egenremiss?

En egen vårdbegäran, eller egenremiss, innebär att du söker vård genom att på egen hand skicka in en remiss till en specialistmottagning. Syftet är att stärka din ställning som patient och öka tillgängligheten till vården. Din egen vårdbegäran bedöms på samma sätt som en remiss från en läkare.

Vad gör 1177?

1177 Vårdguiden på telefon 1177 är ett nationellt telefonnummer för sjukvårdsrådgivning. Du kan ringa dygnet runt, var du än är i landet. Sjuksköterskorna som svarar bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och vägleder till lämplig vårdmottagning när det behövs.

Vad är Inremitterande läkare?

Det finns inte resurser för punktion av en eventuell förändring. Enligt dåvarande rutiner borde därför eventuella resistenser kontrolleras av inremitterande läkare och patienten vid behov skickas vidare för ultraljud vid mammografienhet eller eventuellt punktion hos cytolog.