:

Vilka bilar kan ha taktält?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka bilar kan ha taktält?
  2. Hur mycket väger ett takräcke?
  3. Är taktält bra?
  4. Hur mycket väger en takbox?
  5. Hur många kilo får man ha i en takbox?

Vilka bilar kan ha taktält?

Det första och viktigaste beslutet är hur många personer du vill ska kunna sova uppe i taktältet. Vi på Taktältarna säljer taktältsmodeller som passar för både ensamäventyrare, nyförälskade par och barnfamiljer.

Hur mycket väger ett takräcke?

De flesta takräcken har en maxlast på 75-100 kilo vilket passar för alla våra taktält. Maxlasten som anges för takräcken är dynamisk, det vill säga den gäller för när du kör. I maxlasten ska både taktältet och vikten av takräckena rymmas.

Är taktält bra?

Med ett taktält kan du uppleva naturen i alla väder. Tälten är utformade för att hålla i längden. De är mycket tåligare än vanliga tält som du slår upp på marken och kan användas i alla former av terräng.

Hur mycket väger en takbox?

På taket brukar det röra sig om cirka 100 kg, och då ingår räcken och box och fästen i det. En bra tumregel är att box med tillbehör väger 25 kg.

Hur många kilo får man ha i en takbox?

Hur mycket man får packa i en takbox är olika beroende på vilken bil man kör. I bilens instruktionsbok bör det framgå vad maxvikten på en takbox får vara. Tänk på att maxvikten är inklusive hur mycket din takbox väger med fästen. Skulle maxvikten vara 100 kg och din takbox väger 25 kg, får du alltså packa max 75 kg.