:

Hur ska takräcken sitta?

Innehållsförteckning:

 1. Hur ska takräcken sitta?
 2. Vad behövs för takbox?
 3. Vilket takräcke passar?
 4. Kan man ha vilken takbox som helst?
 5. Hur mycket får plats i en takbox?
 6. Vad kostar det att montera takräcke?
 7. Vad får plats i en takbox?
 8. Vilka takräcken passar V90?
 9. Vilka takräcken passar xc60?
 10. Hur många skidor får plats i en takbox?

Hur ska takräcken sitta?

När du monterar takboxen ovanpå takräckena ser du till att boxen hamnar mitt på taket för att undvika snedbelastning och krängingar vid hastiga svängar. Ett typiskt rookiemisstag är att man låter boxen sticka ut baktill och sedan förstör bagageluckan när man öppnar den utan att tänka sig för.

Vad behövs för takbox?

När du väljer takbox behöver du först och främst fundera ut vilket behov du har. Om du behöver lasta in längdskidor i boxen så behöver du välja en lång takbox. Klarar du dig med moderna slalom/carvingskidor eller om du bara ska ha packning i så fungerar det oftast med en kortare takbox.

Vilket takräcke passar?

Hitta rätt typ av takräcke På nyare bilmodeller hittar du ofta integrerade rails som sticker upp ett par centimeter och ligger som ett kors på taket. Fästpunkter är vanliga på halvkombi bilar - 4 luckor på taket. Innan du köper ett räcke, kontrollera vilken typ av fästsystem som finns på bilen och bredden på taket.

Kan man ha vilken takbox som helst?

Vilken takbox som passar bäst beror mycket på längden på bilens tak, takfäste och takräcke. ... Takräcken som bygger högt över taket kommer passa bäst tillsammans med en tunneltakbox, medans takräcken som ligger lågt bör användas tillsammans med en universal takbox.

Hur mycket får plats i en takbox?

Hur mycket man får packa i en takbox är olika beroende på vilken bil man kör. I bilens instruktionsbok bör det framgå vad maxvikten på en takbox får vara. Tänk på att maxvikten är inklusive hur mycket din takbox väger med fästen. Skulle maxvikten vara 100 kg och din takbox väger 25 kg, får du alltså packa max 75 kg.

Vad kostar det att montera takräcke?

Kompletta lösningar Pris: från 1 269 kronor. Komplett lösning för bilar med rails på taket.

Vad får plats i en takbox?

Volymguide – så mycket rymmer takboxen

 • Takbox ca 350 liter: Rymmer ett par sovsäckar, två eller tre resväskor och lämna hälften av taket för att ta med cyklar.
 • Takbox ca 400 liter: Ger dig mer än tillräckligt med utrymme för att packa resväskor, ytterkläder, cykelhjälmar och regnkläder för en familj på fyra.

Vilka takräcken passar V90?

Mont Blanc Xplore ReadyFit Lasthållare / Takräcke till Volvo V60, V90, XC40. Lasthållare från Montblanc med aluminium räcke. Montblanc Explore ReadyFit passar Volvo V60, V90 och XC40, (även CC modellerna), med integrerade rails. Går utmärkt att kombinera både med takbox, cykelställe eller andra lasthållare.

Vilka takräcken passar xc60?

Ett takräcke från Volvo med vingprofil, passar endast bilar med för bilar med integrerade rails. Testade av Volvo i ett City Crash test, tillverkade av stark aluminium. Alla tillbehör från Volvo så som cykel, skid, och takboxar passar.

Hur många skidor får plats i en takbox?

Om du bara ska packa med skidorna på biltaket kan en skidhållare för takräcke vara alternativet för dig. Fördelen är att du slipper luftmotståndet som takboxen orsakar och på flera modeller kan du frakta upp till fyra par skidor.