:

När kan man få rot-avdrag?

Innehållsförteckning:

  1. När kan man få rot-avdrag?
  2. Kan man få rot-avdrag i efterhand?
  3. Hur mycket får man dra i rot-avdrag?
  4. Hur delar man upp rotavdrag?
  5. Hur gör man för att få rot avdrag?

När kan man få rot-avdrag?

Du ska till exempel ha blivit fakturerad och/eller ha haft utgiften för arbetet. Du behöver även lämna korrekta uppgifter till företaget som du anlitar. Du kan få högst 50 000 kronor i rotavdrag per år och ytterligare 25 000 kronor i rutavdrag per år. Du kan alltså få totalt 75 000 kronor i rot och rut per år.

Kan man få rot-avdrag i efterhand?

Du kan bara göra ROT-avdrag om du och företaget har kommit överens om det innan arbetet påbörjades. Det är du som ska bevisa att ni har en sådan överenskommelse. Kan du inte bevisa att ni har kommit överens om att göra ROT-avdrag kan du inte kräva det i efterhand.

Hur mycket får man dra i rot-avdrag?

Sedan 1 januari 2021 är taket för rutavdraget 75 000 kronor per person och år. Rotavdraget kvarstår med max 50 000 kronor per person och år. Sammanlagt kan en privatperson 75 000 kronor i rotavdrag och rutavdrag per år.

Hur delar man upp rotavdrag?

Rotavdraget ger dig rätt till avdrag på 30% av arbetskostnaden, upp till 50 000 kr. Rotavdraget gäller per person och år. Det innebär att två personer som tillsammans äger en bostad kan slå ihop sina rotavdrag och således dra av upp till 100 000 kr av arbetskostnaden för ett större renoveringsprojekt.

Hur gör man för att få rot avdrag?

Rot- och rutarbete Kundens personnummer. Vilken typ av arbete som har utförts. Var arbetet är utfört och under vilken tidsperiod. Om arbetet avser ett rotarbete ska fastighetsbeteckning eller bostadsrättsföreningens organisationsnummer och dess lägenhetsnummer framgå