:

När är husen byggda i Bergsjön?

Innehållsförteckning:

  1. När är husen byggda i Bergsjön?
  2. Hur långt är det runt Bergsjön?
  3. När byggdes siriusgatan?
  4. Hur farligt är Bergsjön?
  5. Hur långt är det runt amundön?
  6. Är Kortedala farligt?
  7. Hur är det att bo i Gamlestaden?
  8. Får man tälta på Stora Amundön?

När är husen byggda i Bergsjön?

Bebyggelse. Den östra delen uppfördes med cirka 3 700 lägenheter i 3–8 våningars lamellhus. I den västra delen uppfördes 3 100 lägenheter fördelade på 3–8 våningars lamellhus, 8-våningars stjärnhus, radhus och villor.

Hur långt är det runt Bergsjön?

Det här är en jättefin terräng att vandra i. Går man Naturstigen + östra och västra slingan får man nog ihop 7- 8 km med mycket varierad natur. Det går också utmärkt att starta vandringen från Bergsjön. Då är närmaste busshållplats Atmosfärgatan.

När byggdes siriusgatan?

När Siriusgatan byggdes på 1960-talet genomfördes arkeologiska undersökningar av flera gravar och det finns även uppgifter om flera andra gravar i området.

Hur farligt är Bergsjön?

Bergsjön i Göteborg är ett av landets särskilt utsatta områden, som länge har haft problem med utanförskap och kriminalitet. ... Polisen har även samverkat med tillståndsenheten i Göteborgs stad. Det har inneburit indragna utskänkningstillstånd, vilket haft en lugnande effekt.

Hur långt är det runt amundön?

Naturstigen på Stora Amundön är ca 4,5 km lång och går runt ön.

Är Kortedala farligt?

Nedskräpningen är störst i Kortedala och Bergsjön. Problem med bostäder där missbrukare håller till är störst i Bergsjön. När det gäller personer som stör ordningen eller som man är rädd för är det främst ungdomsgäng, alkohol- och drogpåverkade samt kriminella som är de största problemen.

Hur är det att bo i Gamlestaden?

Gamlestadens läge är ett av de bästa i Göteborg och många har nog upptäckt det nu. ... Men människor som bor i Gamlestaden håller sig ofta kvar inom stadsdelen när de köper nytt, de trivs helt enkelt för bra. Du har matbutiker, vårdcentral och barnomsorg utanför dörren och närhet till naturområden.

Får man tälta på Stora Amundön?

Till skillnad från tidigare kommer det att finnas föreskrifter att förhålla sig till, som att det kommer råda cykelförbud på Stora Amundö, och man får inte ha sin hund okopplad på ön. Man får inte heller tälta mer än två dygn på samma plats. På Stora Amundön får man inte heller tälta vid badvikarna.