:

Kan man basta när man har mens?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man basta när man har mens?
  2. Hur ser det ut när man får mens?
  3. Är det bra att duscha när man har mens?
  4. Vad ska man dricka när man har mens?
  5. Vad ska man göra när man fått sin första mens?
  6. Är det farligt att duscha med tampong?

Kan man basta när man har mens?

Kan jag bada när jag har mens? Ja det går bra. Du kan använda tampong eller menskopp så att det inte kommer ut blod i vattnet där andra badar.

Hur ser det ut när man får mens?

Det är helt normalt att blodet ändrar färg under din mensperiod. I början / mitten på mensen kan det vara klarrött medan det i slutet kan vara lite mörkare och ibland rödbrunt. Anledningen till detta är att blod som kommer i slutet av din mens inte är lika färskt som det som kom i början.

Är det bra att duscha när man har mens?

När du har mens kan du bada och duscha precis som vanligt, men det är bra att tänka på att vara noga med hygienen. Använder du tampong eller menskopp kan den sitta i när du badar, men du ska byta tampong när du badat färdigt.

Vad ska man dricka när man har mens?

Och till sist, får du så ont att du inte orkar röra på dig, om du är hemma eller så, kan du testa att ligga på magen med en kudde vid livmodern samt dricka vatten, eftersom det också är viktigt att dricka det när man har mens!

Vad ska man göra när man fått sin första mens?

När du fått din mens, ha för vana att alltid ha någon binda i väskan, det kan vara svårt att veta exakt när den kommer. Du kan också gå till skolsyster som har mensskydd som du kan få eller fråga en kompis. Nästa gång kanske samma kompis behöver låna av dig!

Är det farligt att duscha med tampong?

En tampong är ett mensskydd som du för in i slidan. Den suger upp blodet så att det inte rinner ut. Du kan bada och träna med tampong, och den syns eller känns inte om den sitter rätt. Det kan vara svårt att veta vilket mensskydd du ska använda om du just har börjat att få mens.