:

Hur böjer man ordet äpple?

Innehållsförteckning:

  1. Hur böjer man ordet äpple?
  2. Vad består ett äpple av?
  3. Är äpple ett ord?
  4. Vad heter äpple på tigrinja?
  5. Hur böjer man ord på svenska?
  6. Hur skapas ett äpple?

Hur böjer man ordet äpple?

Äpple böjs ett äpple, äpplet, flera äpplen, äpplena. Regionalt förekommer också andra former. I sydsvenskt och västsvenskt talspråk heter det ofta flera äpple. I finlandssvenskt talspråk heter det ett äppel, flera äppel.

Vad består ett äpple av?

Äpplen, framförallt äppelskalet, innehåller flavonoider, kalium och rikligt med C-vitamin. C-vitaminhalten i olika äpplesorter kan variera från mindre än 2mg/100gram (Persikerött sommaräpple och Hampus) till över 40mg/100gram (Vit Vinterkalvill).

Är äpple ett ord?

SubstantivRedigera Grammatik: Vid sammansättningar används i större delen av Sverige oftast äppel- som förled, medan det i södra Sverige är vanligt med äpple-. Båda varianterna är accepterade.

Vad heter äpple på tigrinja?

15 [ዓሰርተሓሙሽተ]
ፍሩታታትን ኣስቬዛን

Hur böjer man ord på svenska?

Svenska substantiv böjs i första hand efter antal, kasus och bestämdhet. Substantiv delas in i fem olika böjningsgrupper beroende på vilken ändelse de har i obestämd form plural. Alla substantiv i denna grupp har artikeln en och slutar på bokstaven a.

Hur skapas ett äpple?

Om vi börjar med en blomma och dess pistill (hondelen av blomman) så finns det i pistillen ett fruktämne med ett eller flera fröämnen. När fröämnena befruktas stimuleras fruktämnet att utvecklas till frukt. Ibland kan dock frukt bildas utan att befruktning har skett - det förekommer t.