:

Hur böja Rabattkant?

Innehållsförteckning:

  1. Hur böja Rabattkant?
  2. Hur böja Cortenplåt?
  3. Hur gräva ner Rabattkant?
  4. Kan man böja Cortenstål?
  5. Var köper man Cortenplåt?
  6. Vad kan man ha som Rabattkant?

Hur böja Rabattkant?

Det finns även ett skarvjärn som du kan böja själv till önskad vinkel. Skruva fast det vinklingsbara järnet i dina rabattkanter och använd kanten som hävstång för att böja skarvjärnet. Lossa sedan bultarna lite och tryck ihop kanterna till ett snyggt hörn. Dra därefter åt bultarna igen.

Hur böja Cortenplåt?

Hur mycket kan man böja kantstöden? Svar: Ett kantstöd med tjocklek 3 mm och en höjd på 15-20 cm i en längd på 2,25 m eller 3 m går att böja i en radie på ca 1,5 m (=3 m i diameter). Med en tjocklek på 4 mm går det också att böja kantstödet men inte lika mycket.

Hur gräva ner Rabattkant?

Gräv ut efter ett snöre så det blir en rak kant där stålkanterna ska vara. Stålkanterna har här en höjd på 12 cm, så gräv ca 13 cm ner. 2. Den raka, skarpa kanten gör det lättare att få de 3 meter långa kanterna på plats, jämfört med att gräva en ränna med luft på båda sidor om kanten.

Kan man böja Cortenstål?

Cortenstål har en sträckgräns på ca 340 MPa och är duktilt så du kan bocka det. Hyvla till en stock eller regel med rätt radie, spänn fast korta änden av plåten med två tvingar och en brädbit mot mothållet och ett stabilt underlag.

Var köper man Cortenplåt?

Avhämtning av Corten på vårt lager norr om Göteborg. Vi bistår med trucklasstning om du kommer och hämtar hos oss. Surningsredskap anpassade för standardinfästning på lastbilar och flak finns att köpa hos.

Vad kan man ha som Rabattkant?

Fyrkantiga plattor av skiffer eller Ölandssten blir en fin rabattkant. Gräsklipparhjulen kan rulla på stenläggningen och kuddformade växter kan välla ut över stenarna. Det gör gräsklippningen betydligt enklare, speciellt när bulliga växter väller ut över rabattens kant.