:

Vad är Dubbeldin stereo?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Dubbeldin stereo?
  2. Hur man kopplar in stereo?
  3. Hur man kopplar in baslåda och slutsteg?
  4. Hur man kopplar in ett slutsteg?
  5. Är det svårt att byta stereo i bilen?

Vad är Dubbeldin stereo?

Dubbeldin stereo är som namnet avser en modelltyp som är dubbelt så stor som Enkeldin, där enheterna oftast utrustas med touchskärm, en uppsjö av multimedia-funktioner och andra smarta funktioner som exempelvis Apple CarPlay och Android Auto.

Hur man kopplar in stereo?

På stereons ”jordkabel” (svart kabel även kallad minus) sätter vi på en kabelsko och kopplar till svart kabel. Är det inte fördraget får du dra en svart kabel till elcentralen eller annat liknande och koppla den till jord. Nu är det dags att koppla in antennen.

Hur man kopplar in baslåda och slutsteg?

Det ska gå en strömkabel direkt från batteriets +pol till stegets +symbol. Denna kabel ska avsäkras och vara av rätt tjocklek. Sen ska du jorda steget i karossen. Samma dimension på kabel ska användas här som till +kabeln.

Hur man kopplar in ett slutsteg?

Jordkabeln till "GND" på slutsteget, vilket står för Ground (jord). Remotekabeln kopplas in på REM, vilket betyder Remotestyrning. Pluskabeln kopplas in på +12V, vilket betyder konstant ström och det har man på batteriet. Högtalarkablarna kopplar man in på "speaker", vilket betyder högtalare.

Är det svårt att byta stereo i bilen?

Det behöver inte vara svårt att byta stereo. Kablar och tillbehör som används vid installationen baseras på vilken bil och årsmodell man har. Lösningarna är ofta extremt lätta att montera, där ett enkelt kablage kopplas mellan bilen och stereons kablar.