:

Varför går det inte att dra i startsnöret på gräsklipparen?

Innehållsförteckning:

  1. Varför går det inte att dra i startsnöret på gräsklipparen?
  2. Hur startar man en Klippo gräsklippare?
  3. Hur sköter man en gräsklippare?
  4. Får ej igång gräsklippare?
  5. Hur tippar man en gräsklippare?
  6. Hur servar man en gräsklippare?

Varför går det inte att dra i startsnöret på gräsklipparen?

Startsnöret är stumt, går EJ att dra ut? Kniven på Din gräsklippare har kanske fastnat. Kontrollera detta genom att ta bort tändhatten för tändstiftet. ... En annan orsak kan vara att Du tippat gräsklipparen åt det håll där tändstift sitter och därav fått olja ut i cylindern.

Hur startar man en Klippo gräsklippare?

Dra igång gräsklipparen När du har tryckt ned gashandtaget tar du tag i plasthandtaget som snöret sitter fast i, drag sedan i det med ett jämnt men kraftigt och långt ryck. Ibland kan du behöva dra i snöret flera gånger på raken för att motorn ska starta.

Hur sköter man en gräsklippare?

Det viktigaste man bör göra när man servar sin gräsklippare är att göra ett oljebyte. Man behöver byta oljan regelbundet för att motorn ska fungera som den ska. För att byta olja använder man en oljesug som man suger ur den gamla oljan ur behållaren och fyller på med nya fräsch olja.

Får ej igång gräsklippare?

Din klippare startar inte: Om du har förra säsongens bensin i gräsklipparen, töm bränsletanken och fyll på med färsk bensin. Andra orsaker kan vara: Löst, smutsigt eller frånkopplat tändstift i din gräsklippare: kontrollera upp det, rensa bort skräp, dra åt och återanslut. Smutsigt luftfilter: Rengör eller byt ut.

Hur tippar man en gräsklippare?

För att ta bort smuts och gräsrester under klipparen fäll ner handtaget och tippa maskinen bakåt så att tändstiftet pekar uppåt. Om man tippar maskinen på sidan kan olja rinna ner i luftfiltret eller i avgasröret vilket kan leda till större skador.

Hur servar man en gräsklippare?

Placera ett kärl under motorns avtappningsplugg och ta sedan bort mätstickan och avtappningspluggen så att den gamla oljan kan rinna ut. Sätt tillbaka avtappningspluggen och dra åt. Därefter är det dags att fylla på med nya motorolja. Sätt en tratt i påfyllningsöppningen och fyll upp långsamt.