:

Hur vet man om tändkassetten är trasig?

Innehållsförteckning:

  1. Hur vet man om tändkassetten är trasig?
  2. Vad är en Tändkassett?
  3. Vilken Tändkassett Saab 9 3?
  4. Hur ofta ska man byta tändstift i Saab 9-5?
  5. Varför går tändkassetten sönder?
  6. Varför startar inte min Saab 9 5?
  7. Hur vet man om en tändspole är dålig?
  8. Vilken Tändkassett Saab 9-5?
  9. Vilka tändstift till Saab 9-5?

Hur vet man om tändkassetten är trasig?

Första indikationen på att tändspolen/tändkassetten är trasig eller på upphällningen är att den överhettas. Bilen börjar då gå ojämnt på tomgång eller så tänds motorlampan. En fullt fungerande tändspole/tändkassett är normalt bara ljummen när den fungerar korrekt.

Vad är en Tändkassett?

En tändspole krävs i varje bil med bensinmotor. ... Tändkassetten sitter ovanför tändstiften och innehåller ett antal tändspolar. Med hjälp av elektroniken inne i kassetten kan tändstiftet skapa gnistan som behövs för att antända bränslet.

Vilken Tändkassett Saab 9 3?

Original SAAB

  1. Röda tändkassetter användes till DI, DI/APC samt Trionic 5.
  2. Svarta tändkassetter användes till Trionic 7.
  3. Bilar som är avsedda för röda kassetter skall inte använda svart och bilar avsedda för svarta kassetter skall inte använda röda.

Hur ofta ska man byta tändstift i Saab 9-5?

Olika bilmodeller har olika rekommendationer Saab 9-3: Mellan 4-6000 mil. Saab 9-5: Samma som ovan - mellan 4-6000 mil. Golf 4: Var 6000:e mil eller var fjärde år.

Varför går tändkassetten sönder?

Tändkassetten är en av de vanligaste delarna som går sönder på Saab-bilar. Symptomen kan vara allt ifrån felkoder på grund av misständningar till att bilen inte startar alls. Köper man en ny original tändkassett så landar prislappen på mellan kr, medan begagnade går att få tag på för ca 500 kr.

Varför startar inte min Saab 9 5?

Den sitter en liten schroeder ventil (däcktrycks ventil) på fuelrailen, Prova att trycka ner ventilen och se om det sprutar ut bränsle. Det ska vara en rätt ordentlig stråle ut ur railen. Soppapumpen kan ge upp men fortfarande låta som att den går för fullt. Då ger dom liknande symtom som du har.

Hur vet man om en tändspole är dålig?

7 tecken på ett trasigt tändsystem: Motorn startar inte. Efter flera misslyckade försök att starta en bil med ett urladdat batteri kan tändstiften dränkas med bensin. ... Motorn går ryckigt vid acceleration. Detta funktionsfel kan orsakas av att vatten hamnar på spolarna, tändstiften eller tändkablarna.

Vilken Tändkassett Saab 9-5?

Eftersom att Saab 9-5 använder sig av Trionic 7 som styrsystem så ska endast svarta tändkassetter användas. Den senaste versionen är 3.7 och kan avläsas på undersidan av själva tändkassetten där en etikett finns.

Vilka tändstift till Saab 9-5?

Tändstift > OEM-kod > Bil

NGKBCPR7ES900 B204 TURBO (94-98)
B235R 9-3/9-5
NGK BCR8ESVery High output cars. Gap 1.0-.9mm
NGKBCPR6ES – 119000 B234 Nat. Asp. with DI
9-5 B235 TURBO