:

Vad händer när man byter nummer?

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer när man byter nummer?
  2. Vad händer med mitt gamla nummer?
  3. Hur byter man nummer på simkort?
  4. Kan man byta telefonnummer Telenor?
  5. När återanvänds mobilnummer?
  6. Vad händer om man tappar bort sitt simkort?

Vad händer när man byter nummer?

Du har möjlighet att behålla ditt telefonnummer när du flyttar eller byter operatör om din nya operatör medger detta. ... Det finns dock inte någon skyldighet för en ny operatör att ta emot ditt telefonnummer. Denne har även rätt att ta betalt för att ta över ditt nummer.

Vad händer med mitt gamla nummer?

Det gamla numret är numera otillgängligt för registrering i 30 dagar efter genomfört byte. Om numret tillhört ett företagsabonnemang kan denna tidsfrist förlängas vid behov.

Hur byter man nummer på simkort?

För att flytta ditt nummer till en ny operatör kontaktar du den operatör du vill byta till. Det går även bra att byta operatör om du har en operatörslåst telefon, förutsatt att du inte har någon bindningstid kvar. Då ber du bara din nuvarande operatör om att få telefonen upplåst, vilket är helt kostnadsfritt.

Kan man byta telefonnummer Telenor?

Kan jag byta mobilnummer? Om du har ett mobilabonnemang hos oss går det bra att byta till ett annat, ledigt mobilnummer. Ring till kundservice på 020-222 222 så får du hjälp.

När återanvänds mobilnummer?

Som operatör har vi egentligen ingen skyldighet att vänta med att aktivera ett tidigare använt nummer, men vi väljer alltid att låta numret vila i minst 90 dagar för att till exempel sökmotorer ska uppdateras och den tidigare innehavaren ska ha tid att ändra numret i privata register.

Vad händer om man tappar bort sitt simkort?

Om din mobil har försvunnit kan du spärra ditt abonnemang/sim-kort. Då går det varken att ringa till eller från ditt sim-kort. Spärrar du dessutom själva mobilen blir även den helt obrukbar.