:

När ska man byta bergvärmepump?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man byta bergvärmepump?
  2. Vad kostar byte av luftvärmepump?
  3. Hur lång tid tar det att byta bergvärmepump?
  4. När är det dags att byta luftvärmepump?
  5. Vad kostar en service på en luftvärmepump?
  6. Vad kostar en ny IVT bergvärmepump?

När ska man byta bergvärmepump?

Den officiella siffran för bergvärmepumpars livslängd är mellan 15 och 20 år. Det finns bergvärmepumpar som fungerar längre än så, men det finns också de som är uttjänta redan efter dryga 10 år. Kompressorn är ofta den del av bergvärmepumpen som går sönder först.

Vad kostar byte av luftvärmepump?

Inklusive montering och driftsättning beräknas en luftvärmepump kosta mellan 15 000 kronor och 25 000 kronor, beroende på vilken modell eller effektstorlek du behöver. I de flesta fall krävs inga större arbeten för att installera värmepumpen.

Hur lång tid tar det att byta bergvärmepump?

Svar: Det beror på vilken lösning du väljer. Men montering, installation och eventuell borrning tar bara ett par dagar. Hör med din lokala vvs-installatör om hur lång tid det tar just hemma hos dig.

När är det dags att byta luftvärmepump?

Jag brukar säga att om en värmepump är äldre än tio år och får ett kompressorhaveri, då ska man byta ut värmepumpen. Ett kompressorbyte kostar mellan 20-30 000 kronor, så det handlar om ganska stora summor. Mindre kostsamma reparationer däremot kan man fortsätta med upp till värmepumpen är minst 15 år.”

Vad kostar en service på en luftvärmepump?

Räkna med att betala runt 2000 kronor för service av en luft-luftvärmepump, beroende på företag och innehåll i servicen. Räkna också med att servicen tar ett par timmar.

Vad kostar en ny IVT bergvärmepump?

Förutom kostnaden för själva bergvärmepumpen tillkommer borrning, installation och driftsättning. Det gör att slutpriset hamnar någonstans mellan 105 000-195 000 kronor efter ROT.