:

Kan man byta tandläkare?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man byta tandläkare?
  2. Hur byter man tandläkare för barn?
  3. Kan man gå till vilken tandläkare man vill?
  4. Kan man välja tandläkare till barn?
  5. Vilken folktandvård tillhör mitt barn?

Kan man byta tandläkare?

Du kan byta tandläkare eller tandhygienist när du vill. Men är det mitt i en behandlingsperiod kan den nya tandläkaren eller tandhygienisten behöva göra om en del undersökningar för att skapa sig en egen bild, och då får du betala för dessa undersökningar.

Hur byter man tandläkare för barn?

Du som förälder väljer tandvårdsenhet åt ditt barn fram tills barnet fyller 13 år. Sedan kan ni göra valet tillsammans. Du som fyllt 18 år väljer själv. Den tandvårdsenhet du väljer behöver inte vara den som ligger närmast hemmet.

Kan man gå till vilken tandläkare man vill?

Du kan välja vilken tandläkare eller tandhygienist du vill, på vilken ort du vill. Du kan välja att din tandvård hos Folktandvården eller hos en privat mottagning. För att du ska kunna tandvårdsstöd måste tandvårdsmottagningen vara ansluten till Försäkringskassan.

Kan man välja tandläkare till barn?

Barn och ungdomar har rätt till avgiftsfri tandvård till och med det år de fyller 23 år. De har också rätt att välja tandläkare för allmäntandvården. De barn och ungdomar som inte gör ett aktivt val, kallas av den vårdgivare som har områdesansvar.

Vilken folktandvård tillhör mitt barn?

Vi kommer att fortsätta kalla ditt barn regelbundet till Folktandvården. Du som vårdnadshavare kan fritt välja tandvårdsklinik i hela Västra Götaland. Om du inte gör ett aktivt val kallas barnet per automatik till närmaste Folktandvårdsklinik. Om du vill byta klinik - använd blanketten som finns via 1177 Vårdguiden.