:

Vad tillverkar bin?

Innehållsförteckning:

  1. Vad tillverkar bin?
  2. Är cell i bikupan?
  3. Kan man äta vaxkaka?
  4. Hur föds bin?
  5. Vad består bivax av?

Vad tillverkar bin?

Bin är insekter som lever av nektar och pollen. Förutom att bin producerar honung så pollinerar de växter så att det blir frukt och bär.

Är cell i bikupan?

Kuporna består av bikakor. En bikaka är inget annat än en uppsättning små sexkantiga celler som bildar det vi allmänt känner till som en bikakestruktur . För att bygga cellerna producerar våra älskade bin först vax . Det bildas av ett ämne som genereras av bina själva genom några körtlar i buken.

Kan man äta vaxkaka?

Du äter honungen genom att vaxkakan tuggas hel, vaxresterna blir till en klump som kan spottas ut eller sväljas. Vaxet är helt ofarligt att äta.

Hur föds bin?

Biet utvecklas ur ägg som bildas i drottningen äggstockar och även någon gång i arbetsbiets äggstockar. ... Drottningen fäster vid äggläggningen ägget mot cellens botten och det tar det ca tre dygn tills ägget kläcks. När ägghinnan brister frigörs en liten böjd mask av 1 – 1,5 mm längd.

Vad består bivax av?

Bivax är byggmaterialet i bisamhällets vaxkakor. Honungsbin producerar bivaxet i vaxkörtlar på undersidan bakkroppen där vaxfjäll utsöndras. Av vaxfjällen bygger bina vaxkakor med celler för att lagra honung och pollen/bibröd i. Cellerna används även som barnkammare för nya bin.