:

Hur bra är Folksams kapitalförsäkring?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bra är Folksams kapitalförsäkring?
  2. Är Skandia Liv bra?
  3. Vad är räntan på Folksam traditionell försäkring?
  4. Hur betalas kapitalförsäkring ut?
  5. Kan man ta ut kapitalförsäkring?
  6. När kan man ta ut tjänstepension Folksam?

Hur bra är Folksams kapitalförsäkring?

Folksams traditionella kapitalförsäkring utmärks av att den ger dig som sparar ett garanterat belopp. Det gör den till ett utmärkt val för dig som vill ha ett tryggt sparande för långsiktiga behov som exempelvis pensionen.

Är Skandia Liv bra?

– Vi gjorde ett starkt första halvår och levererade högst avkastning bland jämförbara livbolag. Det är ett styrkebesked och visar att vår traditionella försäkring är ett av de starkaste erbjudandena på marknaden, säger vår koncernchef Frans Lindelöw.

Vad är räntan på Folksam traditionell försäkring?

När du sparar i vår traditionella försäkring får du alltid minst det garanterade försäkringsbeloppet. Det är en trygghet för dig....Aktuell avkastning.

TjänstepensionsverksamhetÖvrig livförsäkringsverksamhet
Totalavkastning 20205,2 %4,0 %
Genomsnittlig totalavkastning ()6,4 %5,0 %
Garantiränta1,0 %1,0 %

Hur betalas kapitalförsäkring ut?

Vissa kapitalförsäkringar betalas ut som ett engångsbelopp vid löptidens slut medan andra betalas ut månadsvis under en längre tid. Vanligast är att du själv är mottagare av utbetalningarna men du kan även bestämma att utbetalningen ska gå till en förmånstagare. Du kan utse en förmånstagare till din försäkring.

Kan man ta ut kapitalförsäkring?

Förtida uttag från försäkringen kallas för "återköp". Vissa kapitalförsäkringar betalas ut som ett engångsbelopp vid löptidens slut medan andra betalas ut månadsvis under en längre tid. Vanligast är att du själv är mottagare av utbetalningarna men du kan även bestämma att utbetalningen ska gå till en förmånstagare.

När kan man ta ut tjänstepension Folksam?

Vi på Folksam betalar automatiskt ut pension från och med 65 års ålder. Du behöver med andra ord inte göra någon anmälan när någon av era anställda går i pension vid ordinarie pensionsålder.