:

Är försäljning en intäkt?

Innehållsförteckning:

  1. Är försäljning en intäkt?
  2. När ska en intäkt bokföras?
  3. Vad är en förutbetald intäkt?
  4. Vad är en intäkt från försäkringsersättning?
  5. Hur bokförs intäkterna i årsredovisningen?

Är försäljning en intäkt?

Vad är skillnaden mellan intäkter och inkomster? Inkomster uppstår på det datum som angivs på en faktura för sålda varor och tjänster. En intäkt är däremot värdet i pengar av de prestationer som utförts under en tidsperiod, alltså värdet av periodens försäljning.

När ska en intäkt bokföras?

En intäkt ska redovisas i resultaträkningen när sannolika framtida ekonomiska fördelar i form av ökning av värdet på en tillgång eller minskning av värdet på en skuld kan mätas på ett tillförlitligt sätt.

Vad är en förutbetald intäkt?

  • En förutbetald intäkt avser en inkomst för ej levererade varor eller ej utförda tjänster som normalt kommer att omvandlas till en intäkt inom ett år. En förutbetald intäkt är en skuld om det är sannolikt att ekonomiska fördelar kommer att flöda ut från redovisningsenheten i framtiden.

Vad är en intäkt från försäkringsersättning?

  • En intäkt från försäkringsersättning klassificeras som övriga rörelseintäkter i en redovisningsenhet om det inte går att hänföra ersättningen till en viss tillgång eller en viss kostnad. skadad tillgång som har bokförts som en inventarie så skall försäkringsersättningen minska

Hur bokförs intäkterna i årsredovisningen?

  • Upplupna intäkter bokförs normalt i samband med bokslutet när redovisningsperiodens intäkter beräknas och uppskattas. En redovisningenhet skall i årsredovisningen upplysa om de principer som har tillämpats när det gäller redovisning (klassificering och erkännande), värdering och omräkning av tillgångar och intäkter i årsredovisningen.