:

Vilka vinterdäck ska jag välja?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka vinterdäck ska jag välja?
  2. Vilka vinterdäck i Stockholm?
  3. Vad är kumhos däck?
  4. Vilken vinterdäck är bäst i test?
  5. Hur köper du dubbfria vinterdäcken hos däckonline?
  6. Vad gör vinterdäck utan Dubb?

Vilka vinterdäck ska jag välja?

Dubbdäcken fungerar bäst på is, men river upp hälsofarliga partiklar på barmark. Dubbade och dubbfria däck har däremot likvärdigt grepp på barmark och snö. ... De har också i allmänhet sämre egenskaper på snö än de nordiska vinterdäcken och är avsevärt sämre på is.

Vilka vinterdäck i Stockholm?

Enligt lag ska vinterdäck användas 1 december–31 mars, om det är vinterväglag. Genom att välja dubbfria vinterdäck till din bil bidrar du till en renare och bättre Stockholmsluft. Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria. Andelen bilar med dubbdäck har sjunkit i Stockholm under de senaste åren.

Vad är kumhos däck?

  • Kumhos däck utmärker sig med ett mycket bra grepp på både torra och blöta underlag, vilket är den viktigaste delen i alla fall av säkerhet eftersom det ger både kort bromssträcka och bra styrförmåga. Kumho har även visat sig vara mycket bra i tester när det gäller vattenplaning.

Vilken vinterdäck är bäst i test?

  • Den blir bäst i test av 11 odubbade vinterdäck för att den har " utmärkta egenskaper på alla väglag, is, snö och asfalt.". Det polska däcket Sava Eskimo Ice kom på en överraskande andraplats med 7,6 poäng och en delad tredjeplats gick till Nokian Hakkapeliitta R2 och Goodyear UltraGrip Ice 2 som båda fick 7,5 poäng.

Hur köper du dubbfria vinterdäcken hos däckonline?

  • Så köper du de dubbfria vinterdäcken till bästa pris. Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 39 banker och långivare. Däckonline säljer de dubbfria vinterdäcken för bara 1019 kronor styck när du klickar här, i priset inkluderas frakten.

Vad gör vinterdäck utan Dubb?

  • Vinterdäck utan dubb har svårt att nå samma goda testresultat som de däck som är beskaffade med dubbar. I alla fall på ren is. I en undersökning av VTI (Statens väg- och transportforskningsinstitut) under vintern 2015, visade det sig bl.a. att dubbdäck generellt har ett stort prestandaövertag jämfört med de dubbfria varianterna.