:

Är Freja eID säkert?

Innehållsförteckning:

  1. Är Freja eID säkert?
  2. Var fungerar Freja eID?
  3. Hur skaffar man Freja ID?
  4. Hur fungerar Freja eID Plus?
  5. Kan man använda Freja eID för att hämta paket?
  6. Kan man använda Freja eID på klubben?
  7. Kan man använda Freja eID i butik?
  8. Kan man använda Freja eID på apoteket?
  9. Vad kostar Freja ID?
  10. Vad är Freja e-legitimation?

Är Freja eID säkert?

Freja eID Plus är godkänd av DIGG – Myndigheten för digital förvaltning eftersom den uppfyller deras säkerhetskriterier. Det är därför du kan komma åt statliga tjänster med Freja eID Plus. Ett fysiskt möte är ett av dessa säkerhetskriterier.

Var fungerar Freja eID?

PostNord, Kronans Apotek och ATG är bara några av de ställen som tar emot Freja som fysiskt ID. Se hela listan här. Du kan också dela ditt namn, ålder och foto till andra personer via sociala medier, SMS eller e-post. Personen du delar dina uppgifter med behöver inte själv ha Freja eID.

Hur skaffar man Freja ID?

ATT REGISTRERA FREJA eID VERIFIERA DIG genom att lägga till en giltig ID-handling i Freja eID och ta ett ID-foto med kameran. När vårt säkerhetsteam verifierat informationen (vardagar 8-22) får du ett meddelande. GÖR EN FYSISK KONTROLL för att få Freja eID Plus på ett av 2000 ombud i hela Sverige.

Hur fungerar Freja eID Plus?

Med Freja eID Plus får du tillgång till offentlige e-tjänster såsom 1177.se, Skatteverket och Pensionsmyndigheten m. fl. Dessutom ingår ett kostnadsfritt ID-skydd som meddelar dig om någon skulle ändra din folkbokföringsadress eller särskilda postadress registrerad hos Skatteverket.

Kan man använda Freja eID för att hämta paket?

Freja eID Group AB (publ) meddelar idag att PostNord har infört stöd för att användare ska kunna legitimera sig med Freja eID som en fysisk ID-handling vid paketutlämning. ... PostNord hanterar cirka 500 000 paket en vanlig dag och majoriteten av dessa hämtas ut hos ombud.

Kan man använda Freja eID på klubben?

Den mobila e-legitimationen Freja eID fungerar sedan tidigare för inloggning till ATG.se och med en funktion som nyligen lagts till i appen fungerar den även vid identifiering i butik. Det innebär att du kan lägga spel och hämta ut vinster hos ATG med Freja eID som din ID-handling.

Kan man använda Freja eID i butik?

Den mobila e-legitimationen Freja eID fungerar sedan tidigare för inloggning till ATG.se och med en funktion som nyligen lagts till i appen fungerar den även vid identifiering i butik. Det innebär att du kan lägga spel och hämta ut vinster hos ATG med Freja eID som din ID-handling.

Kan man använda Freja eID på apoteket?

Om du behöver hämta receptbelagd medicin på Kronans Apotek men har glömt ditt ID hemma, oroa inte! Du kan nu använda Freja istället för en fysisk ID-handling på Kronans Apotek. Fysisk identifiering med Freja görs med det digitala ID-kortet som genereras av uppgifter du anger vid registrering.

Vad kostar Freja ID?

Kostar Freja eID något för användaren? Nej, Freja eID är alltid gratis för användaren.

Vad är Freja e-legitimation?

Freja e-ID är ett alternativ till BankID och en statligt godkänd e-legitimation. En e-legitimation är en säker ID-handling som används för att identifiera dig på nätet.