:

Vem tillverkar Gislaved däck?

Innehållsförteckning:

  1. Vem tillverkar Gislaved däck?
  2. Är Delinte däck bra?
  3. Hur bra är friktionsdäck?
  4. Vem gör Viking däck?
  5. Vad är Gislaved känt för?
  6. Är Kumho vinterdäck bra?
  7. Är Pirelli bra däck?
  8. Hur bra är allround däck?

Vem tillverkar Gislaved däck?

Vem tillverkar Gislaved däcken? Att Gislaved däck inte längre görs i Sverige betyder inte att man börjat tumma på kvalitén. Tvärtom! Det är nämligen den tyska jättekoncernen Continental som tagit över Gislaved och de har satsat hårt på detta klassiska svenska varumärke.

Är Delinte däck bra?

Delinte DS8 är ett superbra däck med utomordentliga egenskaper, finns i 82 olika passformer och storlikar. Här snackar vi hög UTQG…. bra omdömen hos flertalet distributörer.

Hur bra är friktionsdäck?

Friktionsdäck är betydligt sämre vid användning på is eller packad snö. Friktionsdäck har lägre ljudnivå och rullmotstånd när du kör på asfalt. Friktionsdäck generererar mindre slitagepartiklar och därmed mindre dålig luft när du kör i stadsmiljö. De ger mer slitage än sommardäck men mindre än dubbade vinterdäck.

Vem gör Viking däck?

1985 köpte KF norska Viking Dekk A/S och sammanlade Gislaveds däck och Viking däck i bolaget Nivis Tyre AB 1987. Idag är både med i den stora koncernen Continental. Viking säljer runt 1 miljon däck per år till hela världen. Om du vill ha däck att lita på är vinterdäck från Viking att rekommendera.

Vad är Gislaved känt för?

Gislaved är en industriort som mest är känd för sin gummiindustri. Svenska Gummifabriken i Gislaved etablerades 1895. Continental var däckföretagets sista ägare.

Är Kumho vinterdäck bra?

Väljer du istället Kumho Ecsta får du ett riktigt performance däck med stabila vägegenskaper även vid höga farter. Kumho däck har också ett brett utbud av vinterdäck, både dubbat och odubbat. Vinterdäcken är dessutom anpassade efter nordiska förhållanden och ger trygga köregenskaper både vid snö, is eller slask.

Är Pirelli bra däck?

Vissa av däcken från Pirelli har vunnit flera däcktester, som till exempel ”gröna” däcket Pirelli Cinturato P7 och sportdäcket Pirelli P Zero. Båda har utmärkt sig för sina fantastiskt fina våtgrepp. ... Det är ett bränslesnålt och tyst SUV-däck från Pirelli.

Hur bra är allround däck?

Året runt däck eller allrounddäck kallas normalt de däck som ska fungera året runt. Till vårt nordiska klimat finns det i praktiken inga däck som är bra både på vintern och på sommarn. Därför kan vi inte med gott samvete kategorisera något däck som året runt däck.