:

Hur säkert är ditt lösenord?

Innehållsförteckning:

  1. Hur säkert är ditt lösenord?
  2. Vad är ett bra lösenord?
  3. Hur ska ett bra lösenord se ut?
  4. Vad är ett starkt lösenord?
  5. Hur säker är en lösenordshanterare?
  6. Vad är mit lösenord?
  7. Vad är ett komplext lösenord?
  8. Hur långt bör ett lösenord vara?
  9. Hur kommer man ihåg sitt lösenord?
  10. Vad är specialtecken i lösenord?

Hur säkert är ditt lösenord?

Testa hur säkert ditt lösenord är Nu kan du själv testa hur starkt eller svagt ett lösenord är. Säkerhetsföretaget Kaspersky har skapat en praktisk webbplats där du själv kan testa hur snabbt en hackare med en modern dator kan knäcka olika lösenord. OBS: Du bör inte mata in ditt riktiga lösenord på webbplatsen.

Vad är ett bra lösenord?

Ett starkt lösenord bör vara minst 12 tecken långt. Slumpmässigt: Starka lösenord använder en kombination av stora och små bokstäver, siffror och symboler för att bilda en oförutsägbar teckensträng som inte liknar ord eller namn.

Hur ska ett bra lösenord se ut?

Ett säkert lösenord bör vara över 8 tecken långt och man ska undvika att använda saker som är lätta att gissa eller kolla upp. Exempel på saker man ska undvika är namn, födelseår, telefonnummer, namn på husdjur, ja du fattar. Det är även bra om lösenordet innehåller specialtecken så som €%&#.

Vad är ett starkt lösenord?

Ett starkt lösenord: Minst 12 tecken långa, men 14 eller fler är bättre. En kombination av versaler, gemener, siffror och symboler. Inte ett ord som finns i en ordlista eller namnet på en person, tecken, produkt eller organisation.

Hur säker är en lösenordshanterare?

Förutom att hjälpa dig komma ihåg lösenord kan en lösenordshanterare höja säkerheten på två andra sätt. Du skriver inte in lösenorden, så om du skulle drabbas av en keylogger kommer den inte fånga lösenord.

Vad är mit lösenord?

Med Google Lösenordshantering är det enkelt att använda ett starkt och unikt lösenord i alla konton online. När du använder Google Lösenordshantering sparas lösenorden i Google-kontot. få lösenord ifyllda automatiskt från Google-kontot.

Vad är ett komplext lösenord?

Vad är ett komplext lösenord? Många tjänster kräver komplexa lösenord, t. ex. att det skall innehålla minimum 8 tecken, stora och små bokstäver, siffror och specialtecken.

Hur långt bör ett lösenord vara?

Läs mer om hur du använder en lösenordshanterare om du har svårt att komma ihåg många lösenord. Långa lösenord är starkare, så se till att lösenordet innehåller minst 12 tecken.

Hur kommer man ihåg sitt lösenord?

Du kan se vilka konton som det finns sparade lösenord för på passwords.google.com eller se lösenorden i Chrome. Du måste logga in igen innan lösenorden visas.

Vad är specialtecken i lösenord?

Ett lösenord kan bestå av små och stora bokstäver, siffror samt specialtecken som !, %, ” och ?. Kombinationerna kan vara helt slumpmässigt utvalda men det finns även lösenord som går att uttala. Det första sättet att skapa lösenord som går att uttala är att skriva en ihopsatt mening.