:

Är dubbfria däck bra?

Innehållsförteckning:

  1. Är dubbfria däck bra?
  2. När är friktionsdäck bra?
  3. Vilka vinterdäck ska man undvika?
  4. Vilka dubbdäck?
  5. Vilka vinterdäck i Skåne?
  6. Hur vet man om man har friktionsdäck?
  7. När bör man ha dubbdäck?

Är dubbfria däck bra?

Dubbfria vinterdäck ger de mest komfortabla köregenskaperna. På snö ger dubbfria vinterdäck ett lika bra, eller bättre grepp som dubbdäck. På isigt underlag måste man köra mer försiktigt och förutseende än med dubbdäck. Dubbfria vinterdäck är komfortabla och tysta.

När är friktionsdäck bra?

När du däremot färdas på vägar som regelbundet underhålls från snö och is kan inköp av friktionsdäck vara till fördel. Med friktionsdäck får bilen bra grepp om vägbanan och du undviker samtidigt att slita ner dubbar och orsaka slitage på vägbanan.

Vilka vinterdäck ska man undvika?

Det finns däck i den trio som vi varnar för som är dyrare än flera av de däck som presterar bäst i testet. Nexens dubbade däck uppvisar aningen sämre isprestanda än Kumhos dubbade alternativ. Samtidigt är det ungefär lika dåligt på vått som de bästa dubbdäcken. Nej, det finns inget grepp.

Vilka dubbdäck?

Innehållsförteckning

  • Continental IceContact 3 – Bäst i Test.
  • Michelin X-Ice North 4 – Testvinnare.
  • Nokian Hakkapeliitta 9 – Mycket bra val.
  • Goodyear Ultragrip Ice Arctic – Prisvärt dubbdäck.
  • Bridgestone Noranza 001 – Bra val.
  • Continental IceContact 2 – Testvinnare.
  • Så väljer du rätt vinterdäck till bilen.
  • Däckmärkning.

Vilka vinterdäck i Skåne?

Lagen om vinterdäck – en “gummiparagraf” Du får ha dubbade vinterdäck mellan 1 oktober till och med 15 april, den obligatoriska perioden sträcker sig mellan 1 december till 31 mars. I Skåne, som har ett betydligt mildare klimat än norra Sverige räcker det ofta med att ha vinterdäck under den obligatoriska perioden.

Hur vet man om man har friktionsdäck?

Friktionsdäck = vinterdäck utan dubbar Friktionsdäcken är därmed avsedda för körning då det råder vinterväglag och gummiblandning och mönster liknar dubbdäckens – förutom då att friktionsdäcket saknar dubbar.

När bör man ha dubbdäck?

Du måste använda vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1 december - 31 mars. Du får använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober - 15 april. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april - 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.