:

Hur är det att gå på Handelshögskolan?

Innehållsförteckning:

  1. Hur är det att gå på Handelshögskolan?
  2. Är Handels en bra skola?
  3. Vad lär man sig på Handelshögskolan?
  4. Är Handelshögskolan ett universitet?
  5. Vad krävs för master på Handels?
  6. Vad krävs för att komma in på Handelshögskolan i Göteborg?
  7. Varför gå Handelshögskolan?

Hur är det att gå på Handelshögskolan?

Den som kommer in på Handels är praktiskt taget garanterad en plats i den ekonomiska överklassen, såvida hen inte redan tillhör den. Det beror på det svenska näringslivets starka tilltro till Handels, som ju också i huvudsak drivs och finansieras av näringslivet.

Är Handels en bra skola?

Handelshögskolan har status och höga antagningspoäng och den ger prestige. Det är en elitskola också i den bemärkelsen att en oproportionerligt stor del av makthavarna i Sverige har gått där.

Vad lär man sig på Handelshögskolan?

Under dina första två år bygger alla studenter en gemen sam bas där du lär dig grunderna i företags och national ekonomi, juridik, statistik och finansiell ekonomi. Inom företagsekonomin ligger fokus på företaget i sig och dess roll i samhället.

Är Handelshögskolan ett universitet?

Handels är inte ett universitet.

Vad krävs för master på Handels?

– Man måste göra ett kunskapsprov, som ett högskoleprov för högre utbildningar. Man får välja mellan GMAT och GRE-testet, beroende på tidigare utbildning och kunskaper.

Vad krävs för att komma in på Handelshögskolan i Göteborg?

Om du har finansiell ekonomi som huvudområde läser du minst 15 hp inom finansområdet och 15 hp är valbara inom finansiell ekonomi, företagsekonomi och/eller nationalekonomi. Oavsett huvudområde kan du välja att studera dina kurser på hemmaplan, vid ett annat lärosäte i Sverige eller utomlands.

Varför gå Handelshögskolan?

Handelshögskolan i Stockholm har Sveriges nöjdaste studenter och en examen från Handels öppnar dörrar till spännande karriärer inom olika områden av näringslivet och offentliga sektorn, både i Sverige och internationellt. ...