:

Hur få bort svettlukt träningskläder?

Innehållsförteckning:

  1. Hur få bort svettlukt träningskläder?
  2. Hur får man bort svettlukt från BH?
  3. Vad beror dålig svettlukt på?
  4. Varför stinker mina armhålor?
  5. Hur får man kläder att sluta lukta surt?
  6. Hur får man bort svettlukt på tröjor?
  7. Har börjat lukta illa under armarna?

Hur få bort svettlukt träningskläder?

Låt det illaluktande klädesplagget ligga i ättiksbadet cirka 20 minuter (observera att plagget inte bör dra längre än 30 minuter, då kan färger och textilier skadas). Tvätta sedan träningskläderna i tvättmaskinen med lite tvättmedel enligt de grader som anges på plaggets tvättråd. Låt det sedan lufttorka.

Hur får man bort svettlukt från BH?

Häll upp vatten i en hink eller stor skål och blanda i lite ättika i vattnet. Lägg sedan plagget i vätskan i ungefär halvtimme innan du stoppar det i tvättmaskinen. Häll ättika i en tom plastflaska och spreja där svettlukten finns innan du lägger plaggen i tvättmaskinen. Tvätta därefter som vanligt.

Vad beror dålig svettlukt på?

När svett luktar illa beror det på att luktlösa molekyler brutits ner av mikroorganismer och omvandlats till illaluktande ämnen – ofta flyktiga fettsyror eller ämnen som innehåller svavel.

Varför stinker mina armhålor?

Först och främst så är det inte svettet i sig som luktar utan det är bakterier som växer och gror i svetten och smutsen. Illaluktande svett beror alltid på att man varit för dålig på att tvätta sig ren. Otillräcklig rengöring under armhålan gör att man fortfarande kan lukta svett även efter en dusch.

Hur får man kläder att sluta lukta surt?

Blötlägg plaggen i ättika Ett tips är att blötlägga dina kläder som luktar surt i ättika. Fyll en balja med 10 liter vatten och häll i 3 dl ättika. Lägg i kläderna och låt ligga i 20 minuter. Tvätta dem igen i maskinen och tänk på att sedan hänga kläderna rätt så de får torka snabbt.

Hur får man bort svettlukt på tröjor?

Vanliga knep för att få bort svettlukt från kläder

  1. Ta bort svettlukt med ättika – Blanda cirka en matsked ättikssprit i lite vatten och gnugga in lösningen på det berörda området. ...
  2. Avlägsna svettlukt med bikarbonat – Gör en slags pastakräm med bikarbonat och vatten och gnid den på kläderna där det luktar svett.

Har börjat lukta illa under armarna?

Undvik kryddig och stark mat som orsakar starkare svettlukt. Raka/vaxa armhålorna – bakterierna får mindre yta att växa. Duscha varje dag för att ta bort svett från huden men gärna med naturlig tvål som inte torkar ut huden eller med bara vatten. Svetten är ju mat för svettbakterier som äter den och då kommer lukten.