:

Hur gör man vit choklad?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man vit choklad?
  2. Hur hör man vit choklad?
  3. Vad händer om chokladen blir för varm vid Temperering?
  4. Hur Komparerar man choklad?
  5. Vad är vitchoklad gjord av?

Hur gör man vit choklad?

Vit choklad är en variant av choklad, där endast fettet från kakaobönan har använts (kakaosmöret) men inte själva kakaomassan. I övrigt tillverkas den precis som brun choklad och resultatet är en nästan vit choklad. Den smaksätts ofta med vanilj, eftersom kakaosmöret i sig är nästan smak- och luktlöst.

Hur hör man vit choklad?

Vit choklad är sötare än mörk choklad och passar bra i olika desserter. Vit choklad är till skillnad från annan choklad tillverkad av endast kakaosmöret som är fettet från kakaobönan. I annan choklad ingår även själva kakaomassan som ger både smak och den mörkare färgen. Vit choklad smaksätts ofta med vanilj.

Vad händer om chokladen blir för varm vid Temperering?

Blanda all choklad på nytt för då avbryts kristalliseringen: Smält den mörka chokladen till en temperatur av 45 – 50°C, Valrhona 55 – 58°C. För de ljusa chokladsorterna till 40 – 45°C, Valrhona 48 – 50°C. Rör om. Om vita fläckar, som på fackspråk kallas ”fat bloom”, uppstår har chokladen fel temperering.

Hur Komparerar man choklad?

Vad innebär temperering av choklad? Hur går temperering till?

  1. Värm upp chokladen så att fettet i den smälter, till cirka 45 grader. ...
  2. Kyl sedan ned chokladen under omrörning till 24–25 grader (ungefärligt gradantal, beror på hur du rör om).

Vad är vitchoklad gjord av?

Mörk choklad ska innehålla minst 35 % kakao och mjölkchoklad i sin tur minst 25 % kakao. Finlands mest populära choklad, Fazer Blå, innehåller över 30 % kakao. Vit choklad innehåller varken kakaomassa eller kakaopulver, utan endast kakaosmör. Därför är den vit till färgen.