:

Vad kan man använda istället för Revaxör?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man använda istället för Revaxör?
  2. Hur vet man att det är en vaxpropp?
  3. Hur vet man om det är Vaxpropp?
  4. Varför spolar man öronen?
  5. Var sitter Vaxpropp?

Vad kan man använda istället för Revaxör?

Vaxol, Wax off och Revaxör finns också i sprayform. (Se bruksanvisningar för dessa preparat ). Matolja, solrosolja, olivolja eller paraffinolja har, enligt litteraturen, lika bra effekt som de ovan nämnda. Det finns inga studier som visar att någon sort är bättre än övriga.

Hur vet man att det är en vaxpropp?

Symptom på vaxpropp Du hör sämre. Det känns som att du har lock för örat. Det gör ont och kliar i hörselgången i örat. Du får lock för örat efter att du har duschat eftersom vatten fastnar mellan vaxproppen och trumhinnan.

Hur vet man om det är Vaxpropp?

Symtom på en vaxpropp i örat kan vara följande: Du hör sämre. Det känns som att du har lock för örat.

Varför spolar man öronen?

Spolning sköljer ut vaxproppen Om du har en vaxpropp kan du få hjälp på Min Doktors vård- och vaccinationsmottagningar genom så kallad öronspolning. Då spolar en sjuksköterska örat med kroppstempererat vatten genom en slang med ett kontrollerat tryck tills vaxproppen kommer ut, antingen hel eller i mindre delar.

Var sitter Vaxpropp?

I den yttre hörselgången finns hårfolliklar, svettkörtlar och talgkörtlar som producerar vax. ... Vax kan vara mjukt eller hårt och variera i färg från ljust till mörkbrunt. Vaxproppar är vanligen mörkt bruna och torra/hårda samt sitter fast i hörselgångens väggar och hårstrån.