:

Hur fungerar Blippning?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar Blippning?
  2. Hur kan man betala utan kort?
  3. Hur säkert är det att Blippa?
  4. Hur mycket kan jag Blippa?
  5. Hur mycket kan man Blippa SEB?
  6. Hur fixar man blipp på telefon?

Hur fungerar Blippning?

Du ”blippar” genom att hålla ditt kreditkort mot sidan av kortläsarens terminal tills dess att köpet har genomförts. Om du enbart har ett kreditkort i tex. din plånbok och ska göra ett köp via ”blippning kan det räcka med att du håller plånboken mot sidan på kortläsarens terminal.

Hur kan man betala utan kort?

Blippa dina köp med mobilen Det är lika tryggt som att betala med plastkortet. I butiker världen över som tar emot kontaktlösa köp betalar du genom att hålla telefonen mot kortläsaren. I appar och på webben där Google Pay/Apple Pay finns som betalningsalternativ kan du med några få klick betala med mobilen.

Hur säkert är det att Blippa?

Ja, det är säkert att betala genom att blippa. ... Handlar du för 400 kronor eller mer måste du alltid slå din kod, precis som när du betalar med chippet. Som en extra säkerhetsåtgärd kan du också behöva slå koden vid slumpvis utvalda tillfällen. På så sätt kontrollerar vi regelbundet att kortet är i rätt händer.

Hur mycket kan jag Blippa?

Utan att använda PIN-koden tillåter svenska kortutgivare kontaktlösa köp mellan 2 kronor. De allra flesta ligger på 200 kronors-nivån. Man kan göra kontaktlösa köp för större belopp men de måste bekräftas med PIN-kod.

Hur mycket kan man Blippa SEB?

Du kan alltid betala genom att blippa, oavsett hur mycket du handlar för. Om du handlar för 400 kronor eller mer blippar du kortet och slår din kod. Handlar du däremot för mindre än 400 kronor behöver du inte slå koden. Då räcker det att du blippar.

Hur fixar man blipp på telefon?

Gå till inställningar i appen och slå på Bluetooth eller NFC (OBS NFC ställs in i operativsystemet för Android-telefoner, samma gäller för Bluetooth i iOS12 eller tidigare). För betalning mot en NFC-terminal med en iOS-telefon tryck på ”NFC-knappen” från Swish-appens hemskärm och blippa telefonen mot terminalen.