:

Hur får man bort dålig lukt i lägenhet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort dålig lukt i lägenhet?
  2. Hur tar man bort dålig lukt i rum?
  3. Hur får man bort dålig lukt i soffan?
  4. Hur får man bort dålig lukt i resväskan?
  5. Hur får man bort dålig lukt i garderoben?
  6. Hur blir man av med dålig lukt i plast?
  7. Hur tar man bort dålig lukt med bikarbonat?
  8. Hur får man bort dålig lukt från läder?

Hur får man bort dålig lukt i lägenhet?

Ättika och bikarbonat löser det mesta Genom att ställa ut skålar med tjugofyraprocentig ättika runt om i bostaden kan du absorbera dålig lukt på ett mycket effektivt sätt. Blandat med vatten är också ättika utmärkt som rengöringsmedel.

Hur tar man bort dålig lukt i rum?

Det finns flera klassiska knep om hur du får dåligt lukt att försvinna eller åtminstone döljas i ett rum. Ett knep är att ta kryddnejlika, kanel och apelsin i en kastrull med vatten och koka upp i några minuter. Ett annat knep är att ställa fram en skål med ättika.

Hur får man bort dålig lukt i soffan?

Bikarbonat kan ta bort dåliga lukter från i princip alla ytor i hemmet, även mattor. Häll bara lite bikarbonat på ytan som luktar illa och låt det verka i några timmar. Därefter borstar du upp pulvret och slänger i soporna.

Hur får man bort dålig lukt i resväskan?

Om inte det går så vädra den ut och in i direkt solljus. Ultravioletta strålar tar nämligen bort dålig lukt, säger hon. Om inte solljus löser problemet kan man prova att ställa ned en skål med 24-procentig ättiksprit i bagen. Dra igen blixtlåset, låt det stå över natten och ättikspriten kommer trolla bort lukten.

Hur får man bort dålig lukt i garderoben?

Citronjuice är ett desinficerande och naturligt hjälpmedel för dig som behöver få bort doft från ett skåp eller en garderob. Blanda färskpressad citronjuice med varmt vatten och gnugga insidan av skåpet med en trasa, helst i mikrofiber, och låt sedan dörren till skåpet stå öppen för att blandningen ska torka.

Hur blir man av med dålig lukt i plast?

Diska först rent plastbyttan och lägg in i fuktat tidningspapper. Ställ den i frysen och dagen därpå är lukten förhoppningsvis borta. En plastlåda som luktar skämt fylls med vatten och 1 rågad msk senap. Låt stå några timmar.

Hur tar man bort dålig lukt med bikarbonat?

Blanda en liten skål med vatten och några matskedar med bikarbonat, doppa en trasa i lösningen och torka ur kylen. Det vita pulvret gör rent och suger upp den dåliga lukten från livsmedlen. Fyll kylen igen och ställ samtidigt in en skål med bara bikarbonat. Den dåliga lukten försvinner!

Hur får man bort dålig lukt från läder?

Blanda en matsked bikarbonat med lite vatten i en skål och lägg ner lädret. Låt verka en timme och häll bort vattnet. Skölj inte. Häll ättika i skålen så det täcker lädret och låt verka en timme.