:

Kan man ta bort tandsten med laser?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ta bort tandsten med laser?
  2. Kan man laga tänder med laser?
  3. Finns det någon tandkräm som tar bort tandsten?
  4. Kan man ta bort karies själv?
  5. Vad kan man göra för att förebygga tandsten?

Kan man ta bort tandsten med laser?

Ett annat sätt att ta bort tandsten är att använda olika instrument för att skrapa bort bakteriebeläggningar och tandsten. Metoden används också som ett komplement till ultraljudsinstrumentet. En relativt ny metod är att använda en så kallad kirurgisk laser.

Kan man laga tänder med laser?

Det finns ett visst stöd för att laser fungerar lika bra som borr när det gäller att laga en kariesskadad tand. Men lasermetoden tar längre tid, och det är inte klarlagt hur tandens pulpa påverkas eller hur länge fyllningarna håller. Det visar en granskning av forskningen på området.

Finns det någon tandkräm som tar bort tandsten?

Vi rekommenderar using Oral-B Pro-Expert Professional Protection tandkräm när du behandlar plack och tandsten. När det kommer till plack och tandsten så börjar en frisk mun med goda tandborstningsvanor.

Kan man ta bort karies själv?

Karies kan läka Karies som upptäcks tidigt kan läka. Det gäller att borsta noga med fluortandkräm och låta tänderna vila mellan varje mål. Tandläkaren kan ta bort tidig karies genom att behandla med fluor.

Vad kan man göra för att förebygga tandsten?

Förebygg tandsten

  1. Borsta noga med mjuk tandborste och fluortandkräm, både morgon och kväll.
  2. Håll rent mellan tänderna med tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborstar för att få bort bakterier och matrester som kan finnas kvar efter att du har borstat dem.