:

Kan man bleka gardiner?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man bleka gardiner?
  2. Vad kan man bleka med klorin?
  3. Kan man bleka linne?
  4. Kan man bleka tyg?
  5. Vad kan man bleka med?
  6. Vad kan man bleka jeans med?

Kan man bleka gardiner?

Klorin. Starkast blekning får du med klorin. Låt vita tyger ligga i rikligt med vatten och en deciliter klorin en timme innan de tvättas så blir de märkbart vitare.

Vad kan man bleka med klorin?

Har du missfärgat ett vitt plagg som inte går att rädda är sista utvägen klorin, det är ett effektivt sätt att bleka kläderna som förhoppningsvis också funkar. Tänk bara på att kläder som inte är kritvita kommer att få en annan nyans. Lägg kläderna i en balja med vatten och 1 dl klorin och låt ligga där i en timme.

Kan man bleka linne?

Rengöringsmedel som innehåller blekmedel är perfekta för vitt linne, men borde inte användas för att tvätta färgat linne, annars skulle ditt linne bli missfärgat eller prickigt. ... Om vita tyger behöver blekas, använd i så fall ett syrebaserat blekmedel.

Kan man bleka tyg?

Du kan bleka kläder med fläckar Dubbelkolla att ditt tvättmedel kan kombineras med blekmedel – de flesta tvättmedel kan det. Kör ett förtvättsprogram i tvättmaskinen och lägg till en dos blekmedel i tvättmedlet enligt förpackningens rekommendationer. När tvätten är klar har du återigen vita och rena kläder.

Vad kan man bleka med?

Du kan då använda ett speciellt formulerat vittvättmedel och lägga till en dos blekmedel (läs anvisningarna på förpackningen först) för att bleka vita kläder antingen i tvättmaskin eller om du tvättar för hand.

Vad kan man bleka jeans med?

Steg 2: Blek jeansen med klorin Kom ihåg att bära handskar och annan skyddsutrustning när du ska bleka jeans. Leta fram en hink och blanda klorin och vatten. Använd ungefär en femtedel klorin och fyra femtedelar vatten. Blanda väl!