:

Hur mycket EPS-betong?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket EPS-betong?
  2. Hur gjuter man med EPS?
  3. När kan man gå på EPS-betong?
  4. Hur många säckar EPS per kubik?
  5. Hur mycket isolerar EPS cement?
  6. Vad är Slipsats?
  7. Vad betyder EPS-betong?

Hur mycket EPS-betong?

EPS-Betong Varm är vår lättaste och mest isolerande EPS-Betong. Den passar särskilt bra vid upp fyllnad av viktkänsliga bjälklag och oisolerade källar golv. En säck om 50 liter ger ca 42 liter färdig betongmassa.

Hur gjuter man med EPS?

Tanken är att riva ut befintligt golv och de golvbjälkar som ligger direkt på marken, gräva ur grunden till ett lämpligt djup, fylla på med makadam, padda ordentligt och därefter gjuta en platta med eps-cement direkt på makadammen.

När kan man gå på EPS-betong?

Enligt deras produktblad så kan man gjuta på den efter 12 timmar. eller golvbruk kan appliceras när EPS-Betongen är yttorr, normalt efter ca 12 timmar.

Hur många säckar EPS per kubik?

EPSCement® är ett färdigt torrbruk av EPS-partiklar och cement. Används som material för golvuppbyggnad inom- och utomhus. Tillsammans med avjämningsmassa eller slipsats utgör det ett färdigt undergolv. Materialet blandas maskinellt med ca 6,4 liter vatten per 50 liter säck (VCT 0,4).

Hur mycket isolerar EPS cement?

EPS-betong har ungefär hälften så mycket isoleringseffekt som frigolit - alltså är 20 cm EPS-betong då motsvarande 10 cm frigolit = alldeles för lite isolering, om du ska ha komfortvärme. Du måste minst dubbla EPS-tjockleken - och inte ens då har du uppnått dagens norm.

Vad är Slipsats?

Slipsatsen är lämpad för nyproduktion och renovering. Produkten är avsedd för inomhusbruk på underlag av betong, sten och keramik. ... Leverans är endast möjlig vart sådan lastbil kan komma fram och har möjlighet att lasta av produkten.

Vad betyder EPS-betong?

EPSCement® består av cement och små luftfyllda partik- lar av EPS (Expanderad Polystyren), världens mest använ- da byggisoleringsmaterial. Den unika kombinationen ger materialet en mängd överlägsna egenskaper jämfört med vanlig betong.