:

Är det vanligt med nagelsvamp?

Innehållsförteckning:

  1. Är det vanligt med nagelsvamp?
  2. Hur lång tid tar det att bli av med nagelsvamp?
  3. Finns det medicin mot nagelsvamp?
  4. Vad är effektivt mot nagelsvamp?
  5. Kan man tappa nageln av nagelsvamp?

Är det vanligt med nagelsvamp?

Nagelsvamp är en ofarlig och ganska vanlig svampinfektion som drabbar tånaglar och fingernaglar. Nagelsvamp förändrar utseendet på naglarna men brukar inte ge andra besvär. Oftast behövs ingen behandling.

Hur lång tid tar det att bli av med nagelsvamp?

Behandlingen av en tånagel kan ta upp till 1 år innan en ny nagel helt växt ut. För fingernaglar kan processen ta upp till sex månader. För att bli av med infektionen krävs tålamod och det är viktigt att inte avsluta behandlingen innan du är säker på att du eliminerat svampen.

Finns det medicin mot nagelsvamp?

Det receptfria medlet Nalox kan försökas till tånaglar. 250 mg x 1 dagligen under 3 månader. Allvarliga biverkningar är sällsynta hos friska. Kontroll av leverprover före och 6-8 veckor efter insatt behandling rekommenderas på grund av risk för leverpåverkan.

Vad är effektivt mot nagelsvamp?

Behandla nagelsvamp receptfritt Nalox, Scholl Nagelsvampbehandling och Apoteket Nagelsvampbehandling går bra att prova på egen hand och befrämjar läkning av missfärgade och skadade naglar som orsakats av till exempel nagelsvamp, psoriasis eller yttre skada. De ger så småningom en slätare nagelyta.

Kan man tappa nageln av nagelsvamp?

Svampangreppet uppstår oftast i den fria nagelfalsen och i anliggande. Efterhand lossar nageln och lossnar från nagelbädden.