:

Hur blir man av med åldersfläckar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man av med åldersfläckar?
  2. Varför får man åldersfläckar?
  3. Hur får man bort pigmentfläckar på kroppen?
  4. Hur bleker man pigmentfläckar?
  5. Får bruna fläckar?
  6. Hur undviker man pigmentfläckar?

Hur blir man av med åldersfläckar?

Dermatologiska behandlingar såsom kemisk peeling och laserterapi kan bidra till att minska åldersfläckar: Kemisk peeling innebär att man använder en kemisk lösning (t. ex. AHA) i ansiktet, på halsen och händerna för att exfoliera huden (ta bort döda hudceller), stimulera tillväxten av nya hudceller och få fram ny hud.

Varför får man åldersfläckar?

Lentigo solaris är ofarliga bruna pigmentfläckar på huden. De kallas också solfläckar och ibland åldersfläckar. Pigmentfläckarna orsakas av solens ultravioletta strålning. De bildas oftast på händernas ovansida och i ansiktet.

Hur får man bort pigmentfläckar på kroppen?

I en kemisk peeling används olika syror för att behandla det önskade hudområdet. Genom att peelingen tar bort döda hudceller och den översta huden minskar uppkomsten av hyperpigmentering och pigmentfläckar. Djupare typer av kemisk peeling kan tränga längre ner i huden och ge mer resultat.

Hur bleker man pigmentfläckar?

Mot ljusare pigmentfläckar kan det räcka med ett intensivt serum eller en kräm som bleker pigmentfläckar. En kemisk peeling som regenererar huden på djupet och avlägsnar döda hudceller kan också vara en effektiv lösning. Man kan antingen besöka en dermatolog eller prova en skonsam kemisk peeling hemma.

Får bruna fläckar?

Pigmentfläckar eller mörka fläckar på huden kan ha flera olika orsaker, men den vanligaste är 'hyperpigmentering'. Hyperpigmentering är när huden skapar överdrivet mycket pigment av typen 'melanin', något som leder till att huden blir mörkare och producerar bruna fläckar.

Hur undviker man pigmentfläckar?

Så förebygger du fläckarna Det allra bästa är att försöka att förebygga förekomsten. Solfaktor 15 året runt Fläckarna kommer nämligen oftast av solexponering och solens UVA-och UVB-strålar. Ansiktssolkräm med faktor 50 på sommaren Byt gärna ut din vanliga dagkräm mot en med solfaktor 50 på sommaren.