:

När var Arkan Asaad född?

Innehållsförteckning:

  1. När var Arkan Asaad född?
  2. Varför skrev Arkan Asaad boken?
  3. Var bor Arkan Asaad?
  4. Hur är Arkan Asaad som person?
  5. Var föddes Arkan Asaad?
  6. Vad är budskapet med boken Stjärnlösa nätter?
  7. Vad gör Arkan Asaad idag?
  8. Vad är konflikten i Stjärnlösa nätter?

När var Arkan Asaad född?

Decem (age 41 years), Kirkuk, Iraq Arkan Asaad/Born

Varför skrev Arkan Asaad boken?

BÖCKER - ARKAN ASAAD. är en roman om hur de sega banden mellan fäder och söner, tvinnade av nedärvda idéer om respekt och plikt mot familjen, kolliderar med en ung mans självklara rätt att själv välja sitt liv. Berättelsen om Amàr ger läsaren inblick i en för de flesta okänd värld.

Var bor Arkan Asaad?

Arkan Asaad är född 1980 i den kurdiska delen av norra Irak, Kirkuk. Han kom till Sverige 1983 tillsammans med sin familj och växte upp i Eskilstuna. Som 19-åring flyttade han till Stockholm för att förverkliga sin dröm som filmregissör.

Hur är Arkan Asaad som person?

41 years (Decem) Arkan Asaad/Age

Var föddes Arkan Asaad?

1 december 1980 (ålder 41 år), Kirkuk, Irak Arkan Asaad/Born

Vad är budskapet med boken Stjärnlösa nätter?

Stjärnlösa nätter är en roman om hur de sega banden mellan fäder och söner, tvinnade av nedärvda idéer om respekt och plikt mot familjen, kolliderar med en ung mans självklara rätt att själv välja sitt liv. Berättelsen om Amàr ger läsaren inblick i en för de flesta okänd värld.

Vad gör Arkan Asaad idag?

Han är flerfaldig svensk mästare i taekwondo och tränar idag ungdomar i samma sport. Arkan Asaad har också gått Stockholms filmskola och arbetat med radioprogrammet Underlandet som sänts i P3. ... Boken fick ett enormt genomslag och Arkan har sedan den gavs ut varit ute och pratat om boken och om ämnet hundratals gånger.

Vad är konflikten i Stjärnlösa nätter?

I den självbiografiskt färgade romanen Stjärnlösa nätter (2011) skriver den svenskkurdiska författaren Arkan Asaad om hur en 19-årig kille mot sin vilja tvingas gifta sig med sin kusin. Det är en historia som utmynnar i öppen konflikt med familjen och ett desperat självmordsförsök.