:

Vad ska man göra för att få vitare tänder?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska man göra för att få vitare tänder?
  2. Vad är Saltblästring?
  3. Får man vita tänder av gurkmeja?
  4. Är det bra att borsta tänderna med salt?
  5. Kan bikarbonat bleka tänder?

Vad ska man göra för att få vitare tänder?

Det finns olika metoder att bleka tänderna men alla görs med blekmedel, oftast i form av gel som läggs på tänderna. Ibland kombineras blekmedel med ljusbehandling eller laser. Att bleka sina tänder har blivit allt mer populärt och det finns många preparat att köpa som sägs göra tänderna vitare.

Vad är Saltblästring?

Med saltblästring avlägsnas missfärgningar och tänderna återfår sin naturliga färg. ... En tandhygienist putsar, polerar och blästrar dina tänder. Behandlingen tar cirka 30 minuter och är helt smärtfri. Du lämnar med ett vitare leende.

Får man vita tänder av gurkmeja?

Att borsta tänderna med knallgul gurkmeja för att de ska bli vitare? Det låter kanske helt galet. Men faktum är att det är ett urgammalt knep för att bort missfärgningar. ... Dessutom får det tänderna att kännas extra rena och fräscha efteråt, menar Ellinor Sirén.

Är det bra att borsta tänderna med salt?

Att borsta tänderna med salt några enstaka gånger är ingen fara. Om du däremot skulle börja borsta regelbundet med salt skulle emaljen frätas och slitas ner snabbt. En del människor har även upplevt svidande sår i tandköttet. Saltkristaller är ganska vassa så egentligen är sår inte en överraskande nackdel.

Kan bikarbonat bleka tänder?

Med en stråle bestående av vatten, luft och bikarbonat kan tandläkaren skonsamt avlägsna beläggningar och missfärgningar på tänderna. Blästringen sliter inte heller på emaljen och ger inga ilningar, istället får du en vitare färg på tänderna och en frisk och fräsch känsla i munnen.