:

Hur bleker man tyg?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bleker man tyg?
  2. Kan man köra Diskmaskinstablett i tvättmaskin?
  3. Hur mycket bikarbonat i tvättmaskinen?
  4. Hur bleker man en tröja med klorin?
  5. Hur får man bort fläckar från vita tröjor?
  6. Hur bleker man svarta byxor?
  7. Hur bleker man linne?

Hur bleker man tyg?

Starkast blekning får du med klorin. Låt vita tyger ligga i rikligt med vatten och en deciliter klorin en timme innan de tvättas så blir de märkbart vitare. Alla vita tyger är dock inte kritvita. Var beredd på att färgen på en benvit blus kommer ändras av blekningen.

Kan man köra Diskmaskinstablett i tvättmaskin?

Du kan även göra rent maskinen med en disktablett. Lägg in tabletten i trumman, stäng luckan och kör ett program på 90 grader.

Hur mycket bikarbonat i tvättmaskinen?

Blanda fyra matskedar bikarbonat med fyra matskedar vatten. Rör ihop till en smet. Det här kommer att vara ditt tvättmedel. Mät upp fyra deciliter ättika och häll detta ner i trumman.

Hur bleker man en tröja med klorin?

Har du missfärgat ett vitt plagg som inte går att rädda är sista utvägen klorin, det är ett effektivt sätt att bleka kläderna som förhoppningsvis också funkar. Tänk bara på att kläder som inte är kritvita kommer att få en annan nyans. Lägg kläderna i en balja med vatten och 1 dl klorin och låt ligga där i en timme.

Hur får man bort fläckar från vita tröjor?

Du kan enkelt ta bort gula fläckarvita kläder med ättika eller vitvinsvinäger utan färg. Badda lite direkt på fläcken och låt stå i 30 minuter innan du tvättar. Det går även bra att pudra svettfläckar och andra gula fläckar med bakpulver. Blöt först plagget i kallt vatten och låt stå över natten.

Hur bleker man svarta byxor?

Använd ungefär en femtedel klorin och fyra femtedelar vatten. Blanda väl! Var försiktig så att du inte skvätter med blandningen, eftersom bara en liten droppe kan förstöra dina kläder. Det kan därför vara bra att ha på dig en sliten t-shirt eller ett förkläde när du ska bleka jeans.

Hur bleker man linne?

Rengöringsmedel som innehåller blekmedel är perfekta för vitt linne, men borde inte användas för att tvätta färgat linne, annars skulle ditt linne bli missfärgat eller prickigt. Klorblekmedel kan göra fibrer svaga och få dem att bli gula. Om vita tyger behöver blekas, använd i så fall ett syrebaserat blekmedel.