:

Hur sköter man en kaprifol?

Innehållsförteckning:

  1. Hur sköter man en kaprifol?
  2. Vad kan Klätterhortensia klättra på?
  3. Var trivs Vildkaprifol?
  4. Kan man flytta kaprifol?
  5. Vilken kaprifol ska jag välja?
  6. Vilken klätterväxt växer fortast?

Hur sköter man en kaprifol?

För att hålla din kaprifol i fint skick kan det vara bra att regelbundet putsa upp de fula grenarna på plantan. Om den växer sig alltför stor behöver den ofta beskäras eller gallras för att hålla den i skick. Kaprifol vill gärna vattnas ofta och tycker inte alls om torka.

Vad kan Klätterhortensia klättra på?

Klätterhortensia Hydrangea anomala ssp. Denna klätterväxt blommar med stora vita blomflockar också på husets norrsida, och klättrar med sugrötter som sätter sig fast och därmed också kan skada underlaget. Då är det bättre att låta plantan klättra på ett stort träd eller något annat oömt underlag.

Var trivs Vildkaprifol?

Kaprifol är lätt att odla. Som de flesta blommande buskar så trivs de bäst i soligt läge, men lite vandrande skugga passar också bra. Kaprifol har inga särskilda krav på jord utan en med normalt fuktig och näringsrik, gärna lite kalkhaltig jord passar fint.

Kan man flytta kaprifol?

Odla svarar: Du kan flytta kaprifolen nu i vår, klipp ev. ner den först och flytta innan den börjar grönska. Och visst, det går utmärkt med vitsippor intill pionen!

Vilken kaprifol ska jag välja?

Det finns ett antal kaprifol att välja mellan. ... Den s.k. äkta kaprifolen, Lonicera caprifolium är något härdigare, har kraftigare växt och blommar också i juni-augusti med gräddvita blommor, som doftar himmelskt. Mindre härdig är eldkaprifol, Lonicera x brownii, som får klart röda blommor i juni-oktober.

Vilken klätterväxt växer fortast?

Snabbväxande klätterväxter: 5 sorter som är perfekta till spaljén eller staketet

  • Bokharabinda. Mycket snabbväxande klätterväxt. ...
  • Guldhumle. Guldhumlen är frodigt växande och täcker snabbt ytor med ett ljusgrönt/gyllenbrokigt bladverk. ...
  • Humle storfruktig. ...
  • Vitalba Klematis.