:

Hur många backar finns det i Branäs?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många backar finns det i Branäs?
  2. Är Branäs fjällen?
  3. Vilka ingår i branäsgruppen?
  4. Hur långa är backarna i Branäs?
  5. Hur många nedfarter har stöten?
  6. Hur är skidåkning i Branäs?
  7. Hur många stugor finns i Branäs?
  8. Hur stort är Branäs?

Hur många backar finns det i Branäs?

Branäs erbjuder en skidsemester i toppklass. Branäsberget har en fallhöjd på hela 415 meter och två nedfarter till dalen på vardera 3 kilometer, med backar i alla svårighetsgrader. Här finns 32 nedfarter och 21 olika liftar. Sidvinden ger sammanlagt 3 km åkning i blå lutning hela vägen ner från toppen till dalen.

Är Branäs fjällen?

Branäs är Sveriges sydligaste skidort och ligger nära Klarälven i Värmland. Men trots det sydliga läget råder det ingen brist på vare sig snö eller bra skidåkning. Dalen ligger på bergets östra sida och skyddas på så sätt från de milda atlantvindarna.

Vilka ingår i branäsgruppen?

Vallåsen tillhör Branäsgruppen, Sveriges största privatägda skidanläggningsföretag. I gruppen ingår Branäs, Kungsberget, Ulricehamn,Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

Hur långa är backarna i Branäs?

Branäs

Pister
Summa pistlängd18 km
Liftar
Släpliftar19
Stolliftar2

Hur många nedfarter har stöten?

Hos oss på Stöten i Sälen hittar du skidbackar som passar alla typer av åkare, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vi erbjuder hela 47 olika nedfarter i olika svårighetsgrader. Allt ifrån gröna backar som lämpar sig utmärkt för nybörjaren till svarta nedfarter som är bättre lämpade för den erfarne skidåkaren.

Hur är skidåkning i Branäs?

Någon mil söder om Sysslebäck i norra Värmland hittar du Branäs. Anläggningen har 32 pistade nedfarter, 22 liftar och med en fallhöjd på 415 meter - den tionde största fallhöjden i Sverige. ... Precis som på många andra ställen i Sverige råder det dock lite brist på branta backar. Skall du resa med familjen är det kanon.

Hur många stugor finns i Branäs?

Hög standard Ski Branäs förmedlar över 70 stugor, huvudsakligen uppe på Branäsberget i områdena Lohyllan, Älgen, Aspen, Illern, Orren, Hjorten, Räven, Vargen och Björnen, men även en handfull boende i Branäs By.

Hur stort är Branäs?

Någon mil söder om Sysslebäck i norra Värmland hittar du Branäs. Anläggningen har 32 pistade nedfarter, 22 liftar och med en fallhöjd på 415 meter - den tionde största fallhöjden i Sverige. Anläggningen invigdes i december 1988 av Carl XVI Gustav och har sedan dess varit ett stolt resmål i Värmland.