:

Varifrån kommer citroner?

Innehållsförteckning:

  1. Varifrån kommer citroner?
  2. Hur blir det citroner?
  3. Var odlas citroner?
  4. Är citron Självpollinerande?
  5. Vilken vitamin innehåller citron?
  6. Vilka ämnen finns i citron?
  7. När kommer citroner?
  8. Kan man odla citron?

Varifrån kommer citroner?

Citronträdet kommer ursprungligen från norra Indien och har odlats i flera tusen år i Mindre Asien och Kina. Araberna förde citronen med sig till Nordafrika och omkring år 1000 kom den till Sydeuropa. Nu odlas den i alla världsdelar. I Europa särskilt i Italien, Spanien och Grekland.

Hur blir det citroner?

Citron är ingen art utan en hybrid mellan olika citrusfrukter. Citronträdet kom till Europa från Asien på 1100-talet. Trädet kan bli 6 meter högt. En citron innehåller 90 procent vatten och mer C-vitamin än en apelsin.

Var odlas citroner?

Använd medelhavsjord och medelhavsnäring när du odlar ditt citronträd, vilket ger trädet bäst förutsättningar för att växa till sig. När vintern kommer så måste citronträdet stå så ljust som det är möjligt, och helst i svalare temperaturer på omkring fem till tio plusgrader.

Är citron Självpollinerande?

Behöver man själv pollinera citronträdet inomhus eller är det ngt som sköter sig självt? det ska inte behövas, men det skadar inte. om man inte pollinerar så blir avkomman 100% från dess enda förälder, färre kärnor.

Vilken vitamin innehåller citron?

C-vitamin finns i de flesta grönsaker, bär och framförallt citrusfrukter.

Vilka ämnen finns i citron?

Citroner innehåller citronsyra, magnesium, bioflavonoider, vitamin C, pektin, kalcium, kalium och limonen.

När kommer citroner?

Finns det något ljuvligare än doftande citron och mimosablommor. Jag tror det är bland det bästa jag vet! Köp helst träden på våren eller försommaren, då håller de bäst kvalitet. Välj gärna ett träd med mycket blomknoppar som sedan kommer att utvecklas till frukter.

Kan man odla citron?

HUR DU ODLAR CITRONTRÄD INOMHUS Vattna jorden så att den är fuktig (inte genomblöt) rakt igenom. Fyll den mindre krukan med jord, upp till 3 cm under kanten. Dela din citron och ta ut kärnorna. ... Plantera halva kärnan under jord, i mitten av krukan.